Зовсім недавно появилися кілька ключових тенденцій веб-дизайну, які вже користуються популярністю серед розробників у всьому світі. Деякі є продовженням наявних тенденцій, а інші приносять сміливі нові функції та функціональні можливості.

Але що ми можемо побачити найбільш імовірно протягом наступних двох років?

Сміливі кольори + простота

Оскільки все більше брендів прагне виділитися серед моря конкурентів в Інтернеті, власники веб-сайтів будуть використовувати сміливі та яскраві кольори. Блискучі та глибокі кольори активно привертають увагу, що може використовувати багато інтернет-брендів. І, залежно від цільового ринку конкретного бренду, це може бути чудовою ідеєю, яка спонукає до лояльності та асоціації.

Ось чудовий приклад Egwineco.com; подивіться, як вони використовують колір для демонстрації свого продукту. Простий, ефективний та надзвичайний дизайн веб-сайту, завдяки якому ви хочете вийти на екран та вхопити банку.

5db17c5c12d30.png

І знову ж таки, сама суть простоти в дизайні. Простота, як правило, є одним із провідних тенденцій дизайну електронної комерції останніх років.

Анімації, інтегровані GIF та динамічні ілюстрації

Відео активно використовується в рекламі товарів на сайтах. Але повільний час завантаження сторінок робить його тягарем для сайту на сьогоднішній день. Повільні веб-сторінки відштовхують користувачів (потенційних клієнтів).

І все ж рухома графіка досить популярна серед них. Отже, що замінить відео?

Анімація. Ця графіка, як правило, займає менше часу для завантаження в порівнянні з відеороликами, особливо якісними. Вона не тільки додає загального вигляду та пізнаваності вашому загальному бренду. В разі якісного виконання GIF та спеціальні ілюстрації можуть допомогти проілюструвати те, що користувач інколи лінується прочитати — круто, чітко та переконливо.

Асиметричні схеми

Більшість веб-сайтів базуються на сітках. Впорядковані по них сторінки і далі будуть активно використовуватися, але в 2020 році асиметричні структури спробують дати імпульс для розвитку індивідуальності.

Сайти-портфоліо, зокрема, все частіше піднімають цю ідею, адже такий дизайн легше може передати унікальність автора.

Запорука красивого дизайну веб-сайту з асиметрією, як це не іронічно, в рівновазі. Щоб створити відчуття балансу в асиметричному дизайні, важливо переконатися, що жодна частина сторінки не є значно «важчою», ніж решта. Використовувати великі зображення добре, за умови, що вони ідеально врівноважені текстом, простором та іншими елементами. Незалежно від того, наскільки складним може бути дизайн, око глядача завжди в першу чергу потрапляє на більші елементи на сторінці, перш ніж перейти на менші супутні елементи.

Масштабована векторна графіка

Люди люблять мультимедіа, а веб-сайти, на яких розміщується вміст мультимедійного вмісту, отримують вищий результат, ніж веб-сторінки, що містять лише текст, якщо мова йде про залучення та утримання відвідувачів.

Але веб-сайти з великим вмістом такого контенту дуже повільно завантажувалися завдяки традиційним форматам файлів, таких як JPG, PNG, GIF та інші формати. Ці формати важко використовувати в адаптивному дизайні для мобільних пристроїв.

Нещодавно Google дав зрозуміти, що результати індексації за допомогою мобільних пристроїв скоро використовуватимуться для ранжирування веб-сайтів.

На допомогу приходить формат SVG. Це векторні зображення, які масштабуються з розміром екрана, підтримуючи якість оригінальної графіки. SVG не є пікселями, що суттєво сприяє їх масштабності. Ще одна критично важлива тенденція дизайну на сьогодні, і на наступні роки, SVG забезпечують стабільну якість користувальницької роботи для всіх відвідувачів мобільних пристроїв.

5db17dcb1b752.png

Малюнки

Оскільки частина веб-майстрів усвідомлює, що веб-сайт представляє більше, ніж онлайн-адресу, вони намагаються використовувати намальовані вручну елементи, які додають відчуття унікального характеру сторінкам веб-сайту. Малюнки від руки є і чарівними, і людськими.

Все занадто бездоганно і ідеально на сучасних веб сайтах. Вдало розміщені малюнки додають людський елемент на сторінки. Про ваш бізнес нічого не скаже краще, ніж зроблений вручну малюнок або два від професійного художника.

Інтерактивність

Розвиток технологій призвів до того, що якісний веб-дизайн передбачає створення більш складних і динамічних елементів. Таким чином, сьогодні ми можемо бачити безліч інтегрованих відео, мікровзаємодій, анімованої прокрутки і багато іншого.

Висновок

У міру просування веб-технологій все більше веб-дизайнерів розробляють унікальні та креативні роботи, які надалі будуть домінувати у провідних тенденціях веб-дизайну у 2020 році.

Теоретично можливо, що смаки, уподобання та очікування типового веб-користувача можуть кардинально змінитися в будь-який час. Швидкий прогрес у вдосконаленні мобільних технологій змінив спосіб доступу до інформації та взаємодію з веб-сайтами. Через кілька років віртуальна реальність може привести в нову еру веб-дизайну та розробки сайтів. Однак навряд чи ми побачимо значні зміни в тенденціях веб-дизайну під її впливом принаймні впродовж наступних двох років.

Богдан Притуляк, веб-студія "PBB-design'