В т.зв. ДНР запускають марку до дня народження важдя.

Ні не Захарченка, якби це здавалось логічним, якщо вірити в існування «донбаського народу». Йосипа Сталіна. Так, сьогодні 141 рік з дня його народження.

Але я не про марку. Мене завжди мучило питання — а чого в Донецьку до цього часу свою «республіку» називають в стилі десталінізації 50-60-х років минулого століття. Яка Донецька народна республіка, якщо з 1924 до 1961 року місто носило назву Сталіне?

Вимагайте наліва полного бакала піва!

Де повернення «історичної» назви місту? Коли нарешті буде «Сталінська народна республіка». Як бонус для влади «там», яка не хоче повернення назад — з такою назвою точно в Україну не реінтегрують.

А в ЛНР теж не розслабляйтесь. Доколє ви будете ходити з українізованою назвою «столиці» — Луганськ? Дайош Ворошиловградську народну республіку!

А якщо по суті. Чверть Донбасу вмерло від голодомору 1933 року. Але ви ж цього не знаєте. Це ж не ваших дідів та прадідів морили. Ви ж потім приїхали в їхнє житло, щоб тепер кричати, що «ета же наша історіческая родіна». Але найболячіше те, що частина ваших дідів та батьків тікала на Донбас, щоб не потрапити під голодомори і репресії вдома. А тепер ми славимо того, хто вбивав.

Я вам — любітєлям Сталіна на окупованих територіях — навіть подарую цитату любімага важдя для наступної марки: «Репресії є необхідним елементом наступу». До речі, він полюбляв зачищати не лише чужорідний елемент, але й своїх. Так що дєрзайте!