Знищення Захарченка — це як сніг для комунальників, який «несподівано» випав на початку зими. Версії

1. Наші. Саме на ній зупинились сєпари, які майже відразу знайшли винних. На користь цієї версії може говорити початок виборчої кампанія в Україні з її поляризацією. З намаганням поділити суспільні настрої в дві крайні точки «Мир на умовах Росії vs воєнізований патротизм». І відповідно проведення виборчої кампанії саме в по такому порядку денному. Коротше кажучи загострення на фронті, яке б прослідувало після вбивства Захарченка, могло зіграти на користь діючої влади. Але до виборів ще надто довго, щоб грати на загостренні. Тому якщо говорити про версію наші, то швидше через те, що українцям потрібні такі «персоналізовані» перемоги. Як підтримання віри у велику перемогу.

2. Розбірки російських спецслужб. ГРУ проти ФСБ. Свого часу за аналогічним сценарієм відбувся переворот в сусідній т.зв. ЛНР. Правда, знищували там другорядних персонажів. Але Плотніцкому дійшло «по-живому» і він добровільно здав владу. Захарченко відчув себе всесильним та незамінним, але йому і його спадкоємцям натякнули, що парадом керує не він.

3. Внутрішні розбірки в ДНР. Це може бути і помста старих донецьких за «перегиби» та віджатий бізнес і бажання «нових донецьких» – влади ДНР здійснювати ці перегиби уже без Захарченка. Власне як і революції вбивають своїх героїв, так діє і «руська весна».

4. Наміри росіян активізувати бойові дії. Санкції ведуть до обмеження можливостей фінансувати окуповані території. І невелике загострення могло б відвернути увагу жителів окупованих з регіонів від загострення соціально-економічної ситуації та певною мірою переорієнтувало б відповідальність за погіршення їх життя на «укрів».

У будь якому випадку Захарченко мав би бути усунутим. Росія все ще сподівається впихнути на своїх умовах ДНР в Україну. А зробити це із живим Захарченком було б неможливо. Надто високий рівень персональної ненависті до нього на вільній Україні.

Який з варіантів виявився вірогіднішим ми з'ясуємо за декілька місяців. Але загострення на фронті найближчими днями — неминучі