Сльози істерики заважають гомерично ржати.

Уряд вводить «податок» на смартфони, планшети, телевізори та офісний папір.

До «країни в смартфоні» ми ще не доросли, а «податок в смартфоні» вже маємо)

А тепер увага логіка: оскільки люди качають собі на смартфони всілякий піратський контент у вигляді фільмів, музики та книг, можуть його копіювати для розповсюдження і за то нічого не платять — то уряд вирішив ввести «податок», який буде закладатись у вартість тих самих смартфонів, телевізорів та увага — офісного паперу!

Карл!!! Офісного паперу, на якому я, можу гіпеотетично надрукувати скачану піратську книгу Талеба «Чорний лебідь», ой вибачте — «Не білий лебідь».

Це як в анекдоті про циганча, якого батько бив різкою перед тим як випускати на вулицю. Бив авансом — все одно щось накоїть.

І от я, тепер не зрозумів, в уряда лижі не їдуть чи він ...

Хочу щоб уряд мені розяснив. Чи правильно я розумію, що тепер, я, як споживач, купивши новий смартфон і заплативши податок на авторське право — маю право вільно користуватись і юзати піратський контент? І я можу відмінити підписку на Neflix і Megogo, оскільки навіщо бути лохом і платити двіччі?

Чому сльози заважають говорити? Бо цей податок просто легалізує піратство. Якщо ти заплатив за щось — ти маєш право з цього скористатись:)

Витираючи сльози, хотілось б поцікавитись в уряду — а яким чином буде розподілятись податок між авторами контенту? (фільмів, книг, музики). Є якась програма, яка відслідковує скільки книг Пелевина чи фільмів Тарантіно було скачано з піратських ресурсів і яка переводить то всьо у відсотковий показник?

Я — за захист авторського права. Я — проти сокирних рішень.

Я знаю, що в багатьох країнах є щось подібне. Але вважаю це неефективним відсталим рудиментом часів аналогових пристроїв (коли пусті аудіо- та відеокасети оподатковувались), що не вирішує питання, а порушує мої права як споживача, якого примушують платити за те, до чого він не має відношення. Так само зі мною вважає Європейська бізнес-асоціація.

P.S. Хочу зауважити, що такий податок часів аналогових пристроїв був ще доречним, оскільки метою купівлі пустих ауді- та відеокасет частіше було — запис муз та відео контенту, в основному піратського.

Як пояснити уряду, що метою купівлі мною офісного паперу — є трохи інше?