Тут у депутатів новий сhallenge на камери. Білі футболки, з написом «маю право на помилку».


Геніально. В стінах законодавчого органу країни, в час вірусної пандемії, в час ймовірно найбільшої за останні 30 років економічної кризи, в час різкого падіння добробуту громадян – у них челендж, про право на помилку.


Серйозно? Право на помилку?

Уявіть ситуацію: ви пасажир «Боїнга», у літаку загорівся двигун, літак трясе, через ілюмінатор ви з жахом спостерігаєте клуби чорного диму з двигуна.
І тут в пасажирський салон заходять радісні члени екіпажу. Усміхаються, їм весело, у них на грудях сяють білосніжні футболки з написом «маємо право на помилку».


Впевнений, якщо ви виживите, то бажання засунути ці футболки якнайглибше в любий з їх отворів — буде непереборним.


Чому пілот «Боїнга», капітан лайнера, хірург в операційній, керівник атомної станції не мають права на помилку, а дорослі дітки, яких обрали у законодавчий орган 40 мільйонної країни, мають? Чи ми також мали право на помилку, коли вас обирали?


5e95a7f08a7ca.jpg


Так, я знаю, що це сhallenge в захист вчителя, що припустилась помилки в онлайн уроці. Але, дорогі друзі законодавці. Я розумію, що для когось з вас це вперше: великий зал, кнопочки для голосування, преса. Ви звісно десь розгубились, десь у вас закрутилась голова. Але зберіться докупи, викиньте лопатки та пасочки, йдіть нарешті з пісочниці і почніть гарувати.


Бо по перше. Ви мали б зрозуміти, що будь-яка візуалізація створює читаємі Образи. Ваш сhallenge створює інший, негативний Образ, ніж той, який ви планували. Той «геній» з поміж вас, що це придумав, заїхав у штангу.


І по друге, чому ви, замість дурнуватого сhallenge, не задаєтесь питанням: як це, керівництво програми та телеканалу – за бюджетні кошти, створюють передачі без належної підготовки, кваліфікованого штату працівників та редакційної політики? Задавши це питання, вас б зацікавило наступне: а чи не «розпилюються» там бюджетні кошти?


Але простіше одягнути білі футболочки і відволікти увагу на вчительку.