5 лютого Верховна Рада прийняла законопроєкт №2466 «Про визнання таким, що втратив чинність Закону України „Про Стройовий статут Збройних Сил України“.

З метою — „впровадження стандартів НАТО в усіх сферах військової діяльності з метою досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства в Організації Північноатлантичного договору“. Документ набирає чинності з 1 березня 2020 року.


Все гуд. Мета правильна, ціль вірна.


Але є один нюанс.
У статті 84 втраченого чинність закону є наступний текст: „На вітання начальника або старшого за військовим званням «Слава Україні» всі військовослужбовці, які перебувають у строю, відповідають: «Героям слава».


Чи правильно я розумію, що згідно логіки, це вітання також втрачає чинність, як вітання в ЗСУ? І тепер Ердоган звертаючись до строю українських військовослужбовців з словами «Слава Україні», може не отримати відповідь «Героям Слава». А якщо отримає, то чи це вважатиметься порушенням військовими законодавства України?


У звязку з цим у мене питання до законотворців. У новому законі, який ви приймете у відповідності до стандартів НАТО, збережеться вітання «Слава Україні»? Чи у нас буде якесь інше вітання, яке не суперечить стандартам НАТО.

І чи вважатиметься з 01 березня 2020 року порушенням законодавства України звертання до строю українських військовослужбовців словами: «Слава Україні»?


P.S. Був б радий отримати відповідь на це питання.
І та, я знаю, що це вітання прописане ще в деяких законодавчих актах, зокрема в законі про національну поліцію.
І так, я за впровадження стандартів НАТО.


Але хочу розуміння цього нюансу.