До Львова приїжджала відома медіа персона та світська левиця Періс Хілтон. Коротко про цей візит з дещо іншого, ніж подають у всіх новинах, ракурсу.

Основна мета її візиту була не порадувати свого нареченого краєвидами з прабатьківщини, дід якого зокрема походить з України. (До речі, Київ, батьківщину його діда, вони так і не відвідали). І думаю мета була не піднятися на схили Високого Замку щоб помилуватись краєвидами маленького Парижу. Хілтон приїзджала по справі.


5ac3c5f204be5.jpg

фото з 24tv.ua


Періс Хілтон була почесним гостем на офіційному відкритті 5 зіркового «Гранд Готелю», що відкрився в самому центрі Львова. До речі «Гранд Готель» не входить у мережу Hilton Hotels & Resorts, мережі готелів заснованих сімейством Хілтон.

Власником «Гранд Готелю» є Григорій Козловський, бізнесмен, депутат Львівської міської ради, директор Львівської тютюнової фабрики. Відома у Львові фігура. Фінансова сторона запрошення Паріс Хілтон залишилась невідомою. В інтернеті гуляють різні цифри, аж до 500 тис зелених:). Хто зна, який гонорар, був він — чи не був. Але навряд чи Періс Хілтон приїхала на дурняк. Зрештою чи етично рахувати чужі гроші?


5ac4e545dca1d.jpeg


Що хочеться відмітити? Це епатаж. Готель в центрі міста. Урочисте відкриття. Паріс Хілтон. , десь там на її фоні ряд українських «зірок»: Дзідзьо, Злата Огневич, Марія Яремчук, ведучі Катерина Осадча, Юрій Горбунов, футболіст Артем Федецький.

Червона доріжка, спалахи об'єктивів, натовпи зівак. Місцевий політикум з своїми половинками. (Якось не гендерно. Може так: половинки зі своїм місцевим політикумом. Також не туди...). Все як в кращих традиціях Голлівуду.


5ac3cadcafdbc.jpg

фото — з http://vgolos.com.ua


От завжди мені імпонував Козловський. Стилем, епатажністю, вмінням створювати бізнес масштаб та по справжньому жити. (можливо й помиляюсь але виглядає на це). На відміну від багатьох, для яких: «есть только миг между сном и работой. Именно он называется жизнь». На жаль в усіх цих «багатьох», часто живе одна дуже специфічна домашня тваринка – жабка. Така зелена, маленька, бридка і противна. Підозрюю, що вона і є однією з причин для «багатьох», що заважає жити та насолоджуватись життям.

Так от. Для бізнесмена, власника багатьох бізнесів, бажання поепатажувати на весь світ стало бажанням непереборної сили. Як тут не згадати відкриття крутого ресторану в центрі міста на 5 поверхів з величезним басейном, з акулою, яка там плаває. Епатаж.


5ac3cbf808e49.jpeg

фото з http://lviv.web2ua.com


Але проблема в тому, що навіть у цивілізованому суспільстві, є багато власників жабок. Он Аль Капоне довипатажувався в Чікаго, організовуючи круті вечірки на всю Америку, купуючи будинки по сусідству з конгресменами та сенаторами. Треба було йому це?

А завтра українські власники «газет, заводів, пароплавів», третій день чухаючи потилицю, пробиту пилянням своїх дружин, для яких питання чому Паріс Хілтон йшла по червоній доріжці не з ними по під ручку, стане питанням сильнішим за гамлетівстьке "to be or not to be?", завдадуться питанням "who is Mr. Kozlovsky?".

Жарт звичайно:)

От думаю хіба не простіше бути Корейко? Десь в скрині лежить твій мільйон зелених, а ти ходиш по місту такий весь сірий, замурзаний, абсолютно не примітний. Ходиш, жуєш біляш з пересмаженої олії, і посміхаєшся з тих бовдурів, які нічого не здогадуються про твій мільйон.

З іншої сторони навіщо тобі мільйон, якщо ти не можеш просто поснідати, з тією самою Паріс Хілтон смакуючи львівською запашною кавою з сирником під полуничною підливкою? За віп столиком ресторану власного готелю, обговорювати сучасні тренди готельного бізнесу і затягнувшись запашним димом гавайської сигари, подумати, «А все таки, життя прекрасне! І це вартує тих безсонних ночей… ».


Он той же Онищенко. Не те що сирник на сніданок. Зажимав Періс Хілтон в нічному клубі:)


5ac3d0f838f7d.jpg

Фото с сайта lady-in-red.org.ua


Будучи я, на місті Козловського, думаю вчинив б так само. Єдине б що замість Періс Хілтон запросив би Кім Кардашян наприклад. Цікаво глянути зблизька на чудо-п'яту точку. Або Емілі Ратаковскі, вона прикольна.


У Паріс Хілтон на перший погляд все дещо простіше. Сімейний бізнес заснований Конрадом Хілтоном в 1919 році, дав добрий старт ужитті. Залишалось лише тримати планку. Але саме тримати планку, є найважчим як у бізнесі так і в політиці, так і в спорті. Що й показував життєвий шлях Періс Хілтон, зі своїми злетами та падіннями.

Судячи по коментарям у фейсбуці, Хілтон добряче дісталось від публіки. «Хто це така?», «Що це за люди, що пішли її зустрічати», «Краще б ті гроші віддати дітям»... Проте підозрюю що її це взагалі ніяк не напрягає. Боюсь навіть більше, вона цього аж ніяк не помітила.

Взагалі Періс Хілтон це медійний бренд, в який вкладено багато ресурсів і праці. Це бізнес. Так, дивний, але бізнес. З елементами шоу та медійності. Такі як Хілтон створюють казку. Казку про принцесу, про чарівний світ замків, принців, вишуканих плать, спалахи камер, екзотичні острови. Казку в якій хочеться опинитись всім. Майже всім. Всі ці натовпи, які зустрічали Хілтон — вони прийшли подивитись на казку. Навряд чи їм можна в цьому дорікати. А Хілтон створюючи казку, завдяки цій вірі людей, монетизує це.

А стосовно грошей, що не пішли на благочинність, то наскільки відомо, Козловський справно віддає свою десятину меценатством. Тут навряд чи можна щось йому закинути.


Та й зрештою ніщо нікому не заважає спробувати стати Хілтон чи Козловським. Крім дивану.

І до речі, про Хілтон, якій все впало з неба. У 2007 році Баррон Хілтон власник Hilton Hotels & Resorts дід Періс Хілтон, підписав заповіт, за яким 97% усього свого бізнесу передав на благочинність. Самим цікавішим в цій історії є те, що батько Баррона вчинив так само, але Баррон не погодився з цим і частину батьківського спадку відсудив:)

5ac3d2b598f68.jpg

фото з www.peoples



І наостанок — вишенька на торті.

Львів, Паріс Хілтон судячи по всьому сподобався. Про що засвідчила її сторінка в інстаграмі.

Львів так сподобався Хілтон, що вуаля, і шикарний краєвид центру Львова, що відкривається з вікон президентського люксу за 57 тис грн., розмістився на сторінці інстаграму Хілтон. З написом "Such a beautiful city".

5ac3d4343da69.png

скрін з інстаграмму Паріс Хілтон


....Стоп, та це ж не панорама з «Гранд готелю». Що це?

А це фотографія зроблена не Періс Хілтон. Не з її телефону і не з готеля Григорія Козловського.


І все було б нічого, але серед сотень коментарів в сторінці в інстаграмі Періс Хілтон з пропозицією відвідати Тернопіль, Вінницю, загубився цікавий коментар від такої собі "rosshelen". Суть якого зводився до наступного: «ви звичайно вибачайте, але це моє фото, чому ви не питаєтесь у мене дозвіл дозвіл? Як же авторське право?». І посилання на стоковий фоторесурс, де дійсно знаходиться ця фотографія під тим самим ніком "rosshelen".


5ac3d448e8946.png

скрін з інстаграмму Паріс Хілтон з відповідним коментарем



5ac3d4a000161.png

скрін з стокового ресурсу shutterstock


Якось невдобно получилось:)


Не знаю чи Періс Хілтон прочитала цей коментар і чи спиталась дозволу у автора фотографії. Невідомо. Принаймі фото не забрала.

Звичайно хтось заперечить, що Паріс Хілтон використовує це фото в некомерційних цілях і всяке таке. Але по перше вся діяльність Паріс Хілтон в медіа середовищі — це її бізнес, а інстаграм зокрема, це інструмент цього бізнесу. А по друге, ніхто не забирає права автора на те, щоб у нього принаймі спитатись дозвіл на користування його інтелектуальною власністю.

В будь-якому випадку, думаю, автор фото залишиться не в накладі. Головне не гаяти час, і скориставшись ситуацією, зробити собі на цій історії гарний піар:))


Якщо кому цікаво то під ніком "rosshelen" і у інстаграмі і у фейсбуці є симпатична дівчина фотограф. P.S. Не спілкувався з нею.

Приз за найкращий комент під фото в інстаграммі Періс Хілтон поїхав у Вінницю:


5ac3d4684296f.png

скрін з інстаграму Паріс Хілтон