Однозначно, це — тонка гра генія!

На грані фола. Але вичислити автора цієї гри практично неможливо.

Ви пам'ятаєте, коли позбавили громадянства Саакашвілі, то мережу закидали питаннями, чому не позбавили громадянства найвідоміших регіоналів? Ну хоча б таких, як втікачі Борис Олійник чи Пшонка. Показово. Для остраху інших.

А у відповідь — гробове мовчання. Українське суспільство вже звикло, що нинішні владні структури, а особливо Президент України, не тільки ігнорують думкою співгромадян, але й вважають образливим для себе інформувати про свої власні кроки. А дарма. В ситуації, коли влада використовує спецслужби для «зачистки» електорального поля від політичних опонентів, завжди знайдуться відчайдухи з інтелектом, аби повернути силову «операцію» проти її автора і при тому, руками того ж таки автора. Так було з побиттям і приниженням воїнів-ветеранів. І так сталося з генералом/лейтенантом Рубаном/Гарбозюком.

Зрозуміло, що залишки регіоналів тримають і в якості «показової демократії» для західних спонсорів, мовляв, «рахуємося з різними політичними течіями», і як пугало для патріотично налаштованого електорату, і в якості «живця» для різноманітних політичних спецоперацій, аби відтягнути увагу від чогось сакрального, яке потребує максимальної тиші і мінімального освітлення.

Рубан/Гарбузюк і став тим «живцем». АЛЕ ХТОСЬ, водночас, використав його і в якості фугаса, закладеного під фундамент всієї президентської вертикалі, вкинувши у мережу і справжнє ім'я «генерала» водночас. І далі вже не важливо, як скористається «живцем» влада. Далі буде важливим те, як скористаються «живцем» політичні опоненти Порошенка. І ці опоненти точно не з партії Регіонів і не з «Вибору України».

Порошенку оголошено «шах». Поки що.