608dbf7105caa.jpg

Гітлерівські солдати в атаці, цифра "9", напис «Дякуємо за перемогу!», портрет депутата від «Опозиційної платформи – за життя». І все на одному білборді. Поява у Житомирі таких рекламних площин уже не новина. Місцевий партійний очільник навіть встиг заявити, що це непорозуміння і вибачитися. Але чому досі нічого не чути з цього приводу від зірок московського «агітпропу»?

Справді, буквально напередодні появи у Житомирі скандальних білбордів Росією прокотилася чергова хвиля антиукраїнської істерії. Інформаційним приводом став проведений у Києві марш на честь дивізії СС «Галичина». Зрозуміло, що у Москві звинуватили і українську владу, і нас усіх у неонацизмі.

Ось такий вибірковий підхід. Тим паче, що в Житомирі привід виявився більш промовистим, ніж у Києві. Як з'ясували історики, фрагментом білборду стало фото, на якому зображені солдати дивізії СС «Рейх». Це вам не «Галичина», а самі що не є справжні есесівці! То чому ж мовчить московська пропаганда?

Можливо, причина криється у різній партійній приналежності фігурантів. Як повідомляють ЗМІ, марш у Києві відбувався за участі націоналістичних організацій. А білборди у Житомирі замовив депутат обласної ради від партії, що має стійкий імідж проросійської. Ну, не будуть же ж у Москві «мочити» своїх! Тим паче, коли йдеться про політичну структуру кума Володимира Путіна.

Хоча можлива й інша підстава. Інформаційний привід з білбордом росіяни не замовляли. Отож, не були готові розгортати істерію за наперед затвердженим планом.

Втім, можливе й одночасне поєднання обох версій.