60893b663c0ef.jpg

27 квітня «Українська правда» оприлюднила допис «Порошенко дав Зеленському низку порад до зустрічі з Путіним». На мою думку – чергова порція тролінгу Володимира Зеленського за те, що посмів стати шостим президентом та ще й розгромно переміг на виборах п'ятого. Нічого нового, коментувати не цікаво. Але…

Сьогодні, 28 квітня, ресурс site.ua оприлюднив допис Євгена Магди «П'ятірки від Порошенка». Політичні симпатії автора загальновідомі. Він вправі їх відстоювати наскільки уміє. Але ніхто не скасовував журналістський принцип об'єктивності. Як професіонал, пан Магда мав би будувати виклад зрівноважено, а не в одні ворота. Отож, вирішила зробити це замість нього.

Усі цитати взято з https://www.pravda.com.ua/news/2021/04/27/7291767/. Ось перша пряма мова Петра Порошенка: «Я не можу промовчати, коли знову бачу ірраціональне бажання Зеленського будь-як, будь-коли і за будь-яку ціну побачити Путіна». Це речення має виразні ознаки маніпуляції. А голослівність тут взагалі очевидна. Що таке «знов бачу», а коли було перед тим? Чому бажання переговорів є «ірраціональним»? А раптом воно виявиться раціональним, тоді що? І нарешті «будь-як, будь-коли і за будь-яку ціну». Це авторська фантазія, такого від Зеленського точно ніхто не чув. Дослівно він сказав «у будь-якій точці українського Донбасу, де триває війна».

А тепер про названі паном Порошенком 5 «червоних ліній». Коментарі виділено курсивом.

«1. Неприпустимість будь-якої ревізії конституційно закріпленого європейського та євроатлантичного курсу України».

Яка ще ревізія? Та росіяни зосередили під нашими східними кордонами і в окупованому Криму величезні військові сили саме через послідовний європейський та євроатлантичний курс України.

«2. Жодних поступок у питанні національної ідентичності, а саме української мови та української церкви».

Якщо є офіційні документи, що свідчать про наміри влади вдатися до таких поступок, то я перша кину в пана Зеленського камінь. Якщо ж їх нема, то така порада є лише піар-ходом поза межами порядності.

«3. Жодних виборів на окупованих територіях Донбасу, до повноцінного гарантування безпеки та деокупації».

Саме на цьому постійно наголошують і сам Володимир Зеленський, і його команда. Навіть називають ще й третю складову – повний контроль над українсько-російським кордоном. Петро Порошенко про нього чомусь забув.

«4. Жодних компромісів у питанні Криму, зокрема щодо постачання води – Порошенко нагадав, що відповідальність за окуповані території несе окупант».

А де ознаки таких компромісів? Читайте «Українську правду». Там 22 квітня оприлюднене інтерв'ю з промовистим заголовком – «Олексій Резніков: Воду в Крим росіяни не отримають, навіть в силовий спосіб». Нагадаю, що Олексій Резніков є віце-прем'єром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та одним із ключових перемовників у нормандському форматі.

«5. Ніяких пробачень Путіну за його агресію – судові позови для притягнення до відповідальності Кремля мають далі бути в пріоритеті».

Тут взагалі без коментарів. Володимир Зеленський ще під час виборчої кампанії заявляв про необхідність виставили російській верхівці й особисто Путіну рахунок за збитки, завдані агресією.

І на останок. Вже не вперше Петро Порошенко декларує бажання стати позаштатним радником чинного Президента. Кажуть, хто стукає… Пане Зеленський, та відчиніть нарешті! Хоча б заради спокою в інформаційному просторі. Бо інакше почну вас тролити.