Якщо артист комічного жанру Володимир Зеленський зумів стати в Україні шостим президентом, то чому б п'ятому не пройти зворотній шлях? Скоріш за все «95-й квартал» його в свою команду не візьме. Але це виключно з політичних мотивів, а не через брак таланту. Бо колишній глава держави і все ще чинний лідер фірми ROSHEN вже не раз успішно веселив публіку. У чергове він підняв нам настрій 10 квітня.

Як повідомило того дня Радіо Свобода, «Лідер партії „Європейська солідарність“, народний депутат Петро Порошенко задекларував найбільше готівкових заощаджень за 2020 рік серед усіх парламентарів нинішнього скликання Верховної Ради. Він вказав, що зберігає у готівці 51,2 мільйона доларів і 423,3 мільйона гривень, що у гривневому еквіваленті складає сумарно понад 1,8 мільярда гривень». Уявляєте, дві великі купи грошей готівкою! У гаманець точно не влізуть. Навіть у два.

Уявити собі таку масу грошей мені не вдалося. А так цікаво знати, наскільки це багато. Як відомо, найбільшим загальнодоступним номіналом американської валюти є стодоларові банкноти. Пачка це 10.000 $. Інтернет підказав, що важить вона 140 грамів. Таким чином 51,2 мільйона це понад 700 кілограмів. З гривнями складніше. Бо невідомо у яких банкнотах їх тримає Петро Олексійович. Точно не у однотисячних, бо тоді їх, мабуть, не залишилося би в обігу. А якщо у купюрах по 200 та 500 гривень, то це тонна або й півтори.

Тепер про розміри. Якщо викласти пачки на квадратному метрі площі, то їх там буде 90 штук або 900 тисяч доларів. Висота цього зеленого паралелепіпеда сягне під 90 сантиметрів. Тобто, майже один кубометр! А гривнева купа буде ще більшою. Велика, мабуть, квартира у Порошенків, що мають де сховати такі дві купи!

Виникає логічне запитання – для чого? Виявляється, колишній гарант вимушений так смішно виглядати через колишнього коміка. Так, в усьому винен Володимир Зеленський! До такого висновку приходимо, прочитавши коментар, який на прохання Радіо Свобода дала прес-служба Петра Порошенка. Він «був вимушений зняти з рахунків у банку 51 мільйон доларів і 423 мільйони гривень через політичні репресії влади і її постійні спроби арештувати активи лідера опозиції».

Як відомо з історії, це більшовики у багатих все забирали, щоб поділити. Коли Петро Порошенко був президентом, він завбачливо усунув з політичної арени комуністів. А от заборонити партію «Слуга народу» чомусь не здогадався.

Але найбільший анекдот тут у тому, що прес-служба назвала свого шефа «лідером опозиції». Ото підставили! Та через таке боси партії «Опозиційна платформа – За життя» можуть полізти битися з ним просто у залі Верховної Ради.