Звичайна життєва ситуація – доросла дівчина вирішила покинути батьківську оселю і пожити окремо. Реакція близьких зрозуміла. Куди йдеш, хіба зможеш сама, без тата і мами, а знаєш як це дорого орендувати квартиру?

Саме це останнє й стало першим кроком до сумного фіналу. Бо в Інтернеті вдалося натрапити на чудовий варіант – красиво, просторо, майже в центрі... А головне, зовсім недорого. Вони таки знаються на психології, оті шахраї. Це ж так хочеться показати усім, хто нам заперечує, що вони неправі.

Наступний прийом – господар квартири назвався офіцером. Навіть через вайбер прислав фото службового посвідчення. На справжнє воно було мало подібним. Та звідки це могла знати молода дівчина? Розрахунок зрозумілий. Адже армія у наш час єдина інституція, що користається у суспільстві незаперечною повагою.

І нарешті аферист зумів викликати спортивний інтерес. Він зателефонував і повідомив, що на оголошення щойно відгукнулася сімейна пара, яка готова вже, негайно заплатити орендну платню за два місяці наперед. Цю новину дівчина почула, коли вже їхала оглянути квартиру. Відчула образу на невідомих людей, які стали на її шляху до мрії. Рішуче заявила про готовність теж дати аванс. І прямо з тролейбуса переказала через смартфон майже десять тисяч гривень на картку, названу фейковим орендодавцем.

Сам він на зустріч не прийшов. Правда, відповів на дзвінок ось такими словами:

– Дівчинко, не хвилюйтеся, я вас кинув на гроші.

Ключове слово у цій історії – «гроші». Якщо йдеться про них, то ви, а особливо у стосунках з незнайомими, повинні бути недовірливими і прискіпливими аж до непристойності. Інакше кинуть…