605d077f029ea.jpg

Самодержавний трон Росії ще не захитався, однак вже відчуваються перші ознаки вібрації. Днями стало відомо про створення всеросійської організації з промовистою назвою «Комітет підтримки Путіна». То чим же покликані займатися «комітетчики»?

Вочевидь, це аж ніяк не приватна ініціатива з наміром прогнутися перед «хазяїном». Нова (й однозначно політична!) структура анонсована невдовзі по тому, як президент США Джозеф Байден погодився, що Володимир Путін – убивця. Відколи Інтернет стер усі кордони інформаційно простору, приховати незручне для когось повідомлення практично неможливо. Отож, крамольна для Кремля думка чинного господаря Білого дому дійшла до російського населення. Та ще й нашарувалася на відомий палац поблизу Геленджика, через який на акціях опозиції почали набагато активніше скандувати «Путін – злодій». А тепер він ще й вбивця.

Треба щось з цим робити. Відповідно, таким «комітетом» намагатимуться підняти маси на підтримку російського президента, щоб демонструвати лояльність до нього. Але усе це дуже нагадує методику радянських часів. Конкретно – Всесоюзне товариство боротьби за тверезість, створене колись для надання масовості горбачовській антиалкогольній кампанії. От тільки тут московському режимові тверезий погляд народу на своїх правителів не потрібен. Скоріше – навпаки.

Вже помічено, що Володимир Путін при усій своїй неприязні до більшовиків, жваво послуговується їхнім досвідом. От як можна охарактеризувати сучасну Росію? Однозначно, країна дикого капіталізму з низьким рівнем життя людей і нещадною їх експлуатацією. Але як багато атрибутів колишнього СРСР збережено! Компартію не забороняють, мавзолей Леніна не зносять, навіть мелодію державного гімну зберегли!

Парадокс? Та ні! Виключно маніпулятивні технології. Простому народові відсутність демократії та добробуту компенсують совдепівськими рудиментами. Загалом доволі успішно компенсують.

От для чого забороняти КПРФ, якщо її можна поставити на службу владі? Це лише більшовики Леніна з початком Першої світової війни закликали перетворити її на громадянську. А нинішні російські комуністи після розв'язування війни проти України зреклися пролетарського інтернаціоналізму. Цікаво, а якою буде їх роль у «Комітеті підтримки Путіна»? Це ж така знайома практика – мобілізовувати широкі верстви населення на масовий «одобрямс»!

Втім, ситуація у будь-якому варіанті буде контрольованою. Адже нову організацію створив племінник президента Росії Роман Путін. Як бачимо, справа родинна!