Мабуть, приємніше, ніж отримувати подарунки, це лише дарувати самому. Проєкт «Без Броні: єдина база ініціатив для ветеранів» пропонує зробити це з подвійною користю. Ловіть ідеї для різдвяних подарунків для дітей, коханих, рідних і друзів від ветеранського бізнесу.

Маркетплейс "UA.gifts"

Для початку пропонуємо заглянути у ветеранський маркетплейс "UA.gifts". Його засновник Денис Антіпов, ветеран АТО з 5-ї Батальйонної тактичної Групи 81-ї десантно-штурмової бригади. Він зрозумів, що у виборі подарунку завжди є певна магія і ми всі любимо це робити, тому просто поставив собі завдання створити майданчик, де можна придбати якісні вироби ручної роботи, виготовлені ветеранами.

Вам точно варто заглянути сюди, якщо ви шукаєте якийсь унікальний подарунок ручної роботи.

Що купити: Асортимент надзвичайно різноманітний: вироби з дерева, декоративні таблички, валентинки, подарунки для військових, іграшки, вироби зі шкіри і навіть колекційні моделі легендарних автомобілів та літаків. Також в продажу є пульсоксиметри та захисні екрани, ну а що, які часи, такі й подарунки.

Для кого: людині, якій хочеться подарувати приємну дрібничку, клієнтам, колегам.

Ціни: від 6 грн і до 6000 грн

Де замовити: https://ua.gifts/

https://www.facebook.com/ukrainiangifts/

Для друзів та колег та ділових партнерів

Майстерня виробів зі шкіри Feodore

Якщо ви шукаєте стильний та унікальний подарунок, рекомендуємо вам заглянути в майстерню шкіряних виробів Feodore. Засновник – ветеран російсько-української війни Федір Калениченко. Тут ви знайдете широкий вибір аксесуарів преміальної якості. Більшість виробів можна персоналізувати гравіюванням чи особливим дизайном. Це допоможе створити унікальний подарунок для особливої людини.

5fdb4e412e6a1.jpg

Що купити: гаманець, візитницю, пояс чи інших аксесуар.

Для кого: колеги, ділові партнери. Подарунок буде виглядати дуже респектабельно.

Ціна: 450 — 2000 грн.

Як замовити: https://www.instagram.com/feodore_ukraine/

https://www.facebook.com/feodore.leather/


Для неї

Прикраси

5fdb4e4d660c6.jpg

Bloom. Авторські прикраси та аксесуари з рослин

Засновниця бренду та майстриня Ірина Цвіла пройшла Майдан та була доброволицею батальйону «Січ». Ще до війни грунтовно займалась флористикою: вирощувала троянди, її садок налічував біля 500 сортів. Після повернення захопилась створенням авторських прикрас з квітів, вкарбованих у ювелірну смолу.

Що купити: авторські прикраси, люстерка, картини, скриньки

Для кого: всім романтичним натурам, які захоплюються авторськими прикрасами чи просто дуже люблять квіти.

Ціна: 100 — 1000 грн.

Де замовити: https://www.facebook.com/TsvilaIrynaBLOOM/



Одяг

5fdb4e6004a38.jpg

Якщо твоя подруга «Сильна та Незалежна» (ТМ), то їй точно сподобаються футболки чи худі від «Жіночого ветеранського руху». Для особливо небезпечної жінки можна обрати щось з написом «Не тікай від мене — помреш втомленим». Увесь прибуток від підприємництва іде на підтримку проектів Жіночого Ветеранського Руху

Що купити: футболки, худі з авторськими принтами

Ціна: 500 — 950 грн., є знижки для убд

Де замовити: https://www.facebook.com/UkrainianWomenVeteranMovement

https://www.uwvm.org.ua/


Для Нього

Одяг

5fdb4e6c8a649.jpg

Навіть якщо ви всі свята плануєте провести вдома в цей неспокійний рік пандемії, ожеледиці та ретроградного Юпітера, кращого подарунку для коханого не придумаєш. Заходь на сайт Regata.club, бізнес заснований ветераном Олександром Матяшем.

Що купити: звісно, труси! Можна ще шкарпетки, худі, світшоти, футболки та аксесуари. Бери усе! Зайвим точно не буде!

Ціни: 55-1400 грн.

Де замовити: https://www.regata-club.com.ua/

https://www.facebook.com/Regataclub.Ukraine/


Дітям

Іграшки

5fdb4e81497e9.jpg

«Пан Кокос»

Ці іграшки створює ветеран Павло Балух. Турбуючись про здоров'я своїх маленьких клієнтів, «Пан Кокос» виготовляє іграшки з натурального дерева (дуба, сосни, вільхи) або фанери з безпечним покриттям (акриловий лак, лляна олія).Більшість виробів створено за індивідуальними ескізами, тому якщо ви хочете щось особливе, вам точно сюди.

Що купити: дерев'яні будиночки для ляльок, пірамідки, пазли та інші іграшки

Ціна: 45 — 1600 грн.

Де замовити: https://www.facebook.com/PanCocos

http://pancocos.odoobudo.com/shop/category/30

Книжки

5fdb4e908bec9.jpg

Різдвяні свята — це момент, коли всім нам хочеться трошки дива і віри в те, що добро таки переможе. Для читань у різдвяні вечори за чашкою глінтвейну ми рекомендуємо книгу ветеранки Васіліси Мазурчук «Казки Донбасу». Власне це і не казки зовсім, а щира правда в казковій інтерпретації. За сюжетом книги дитина-підліток втрачає батьків і залишається із маленьким братом у підвалі під обстрілами. Щоб відволікти малого, розповідає йому казку, про країну Яснокрай, на яку нападає войовниче сусіднє королівство Хайлостан, на чолі із карликом хайлом. В книжці є цар Прохор і воїни Самостійні. Кольорові ілюстрації і яскраві етнічні орнаменти.

Для кого: дітей від 10 і до 110 років.

Ціна: 200 грн.

Де замовити: написати авторці у приватні повідомлення https://www.facebook.com/vasilisa.dnipro

Для себе

Масаж

І останнє. В цьому передсвятковому марафоні не забудьте попіклуватись про себе. У цьому вам точно допоможе «Кіборг масаж» — це класичний масаж з поєднанням спортивних та мануальних технік. Цю справу заснував демобілізований боєць 95 бригади Діма Крикун.

Для кого: для себе коханого/-ної

Ціна: 200-800 грн

Де замовити: https://www.facebook.com/kiborgmassage/

Найближчим часом проєкт «БезБроні» підготує також підбірку, як декорувати дім до свят прикрасами, зробленими ветеранами.

Нагадаємо, зараз триває флешмоб «БезБроні» #підтримай_ветеранський_бізнес. Використовуйте цей хештег, щоб залишати відгуки та рекомендувати друзям товари та послуги від ветеранів.


Джерело: «Без Броні: єдина база ініціатив для ветеранів'