З'явилося унікальне для України медіа, орієнтоване на ветеранів АТО/ООС – «Без Броні». Медіа створила команда ГО «Студена» на базі онлайн-платформи «Без Броні: єдина база перевірених центрів допомоги учасникам АТО» в рамках нового етапу проєкту «Без Броні».

Медіа «Без Броні» створюється за принципом «рівний – рівному», тобто створюють матеріали для сайту також ветерани, добровольці, військові волонтери. Щодня ветерани знаходитимуть для себе корисну інформацію: лайфхаки, юридичні поради, експертні пояснення нововведень у законодавстві стосовно прав ветеранів, а також інтерв'ю з ветеранами, які стали успішними у бізнесі чи соціальній сфері після повернення до цивільного життя.

Медіа для ветеранів «Без Броні» можна читати на різних платформах:

Нагадаємо, проєкт «Без Броні: єдина база перевірених центрів допомоги учасникам АТО» існує з 2015 року і до цього часу лишається унікальною платформою, де зібрані найрізноманітніші можливості для ветеранів, розділені за географічним принципом та типом допомоги. За час існування проєкту регіональні аналітики «Без Броні» опрацювали понад 2000 центрів та організацій допомоги ветеранам, відібравши близько 1000 справді вартих уваги.

5e2723353a5e3.jpg

Так, у розділі «Можливості» зібрані актуальні оголошення про навчання, роботу, відпочинок, гранти й тренінги для ветеранів. Ветерани можуть знайти необхідну підтримку, вибравши тип допомоги, який їм потрібен. Наприклад, відсортувавши можливості за типом «Юридична допомога„, можна знайти організації, які займаються наданням безоплатної первинної чи вторинної юридичної допомоги ветеранам АТО/ООС. Обираючи тип можливостей «Психологічна допомога„, ветеран бачить перелік організацій, які займаються наданням безоплатного психологічного супроводу ветеранам. Можливості безкоштовного санаторно-курортного лікування ветерани можуть знайти за типом допомоги «Реабілітаційні табори». За типом «Медична допомога» команда проєкту «Без Броні» зібрала усі заклади, які надають медичну допомогу ветеранам АТО/ООС. А у «Ветеранських об'єднаннях» зібрані організації, які займаються відстоюванням прав ветеранів в різних регіонах України.

Проєкт «Без Броні» виконується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).