60689cc1b4877.jpg

1 квітня в Україні припиняє дію встановлене урядом регулювання максимальних цін на газ для населення. Це означає, що ціна на газ може зрости, а разом із нею й ціна на гарячу воду та опалення.Однак у користувачів завжди є можливість заощадити або з допомогою субсидій, або перейшовши на річний тариф. The Page розбиралося, якими будуть тарифи на комунальні послуги у квітні 2021 року.

Тарифи на газ у квітні 2021 року

Уряд припинить контролювати ціни на газ з 1 квітня, тому компанії-постачальники зможуть підняти вартість блакитного палива вище ніж 7 грн за кубометр. Однак більшість постачальників назвали ціну 6,99 грн.

Водночас понад десять компаній встановили ціни від 7,60 грн до 8,85 грн за кубометр. Зокрема, ціну 8,85 грн запропонував «Азовгаз».

Ціни на газ у квітні 2021 року

Нафтогаз" попередив про відновлення ринкової ціни на газ з 1 квітня | The  Sumy Post Новини

Ціна транспортування газу у квітні

Водночас вартість транспортування газу залишається незмінною з лютого. Поки що регулятор не оприлюднив жодних змін.

Тарифи на електроенергію у квітні 2021 року

Кабінет міністрів на засіданні 24 березня вирішив зберегти тариф на електроеергію для населення з 1 квітня на рівні 1,68 грн/кВт-год, який діє зараз. „Енергоатом“ і далі постачатиме електроенергію для населення за пільговою ціною.

Раніше Кабінет міністрів розглядав варіант підвищення тарифів на електроенергію для тих споживачів, які використовують понад 300-500 кВт/год на місяць. Тож є ймовірність, що уряд вирішить збільшити вартість електроенергії для деяких споживачів, однак поки що остаточного рішення немає. Водночас прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що згодом тариф однаково зросте для всіх категорій населення.

Тарифи на воду у квітні 2021 року

Тарифи на холодну воду в Києві не збільшилися. Згідно з даними на сайті, тариф поки що залишається на рівні, який регулятор встановив ще в грудні 2020 року. Однак ціна на гарячу воду залежить від вартості газу на ринку, тому не виключено, що вона зросте залежно від регіону.

Так, тариф на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення з ПДВ складе 25,38 грн за 1 кубометр. Вартість водопостачання в тарифі становить 13,34 грн за кубометр, ще 12,04 грн коштує водовідведення.

Водночас тариф на послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) встановлено в розмірі 21,75 грн. З них 11,5 грн коштує водопостачання (за 1 кубометр), а 10,2 грн — 1 кубометр водовідведення.