Роскомнадзор хоче оштрафувати Twitter: відомство направить до суду протоколи про адміністративне правопорушення через неудаленія забороненої інформації.

«Протоколи будуть передані в суд, який визначить суму штрафів. Компанія Twitter Inc обізнана про наміри Роскомнадзора „, — йдеться в повідомленні.

Якщо після повідомлення інтернет-платформа не обмежений доступ до забороненої інформації, вона може бути оштрафована на суму від 800 тисяч до 4 мільйонів рублів, уточнили в Роскомнадзоре. При цьому в разі повторного правопорушення сума штрафу збільшується «до однієї десятої сукупного розміру суми річної виручки компанії».

Раніше член Громадської палати (ОП) назвав Twitter злісним порушником законодавства і додав , що на даний момент, Роскомнадзор може оштрафувати компанію на 13,5 мільярда рублів.

Раніше Роскомнадзор звинувачував Twitter в злісному порушенні російського законодавства. У відомстві зазначали, що соцмережа можна назвати Антилідером в поширенні забороненої інформації: з 2017 року компанія не видалила 2862 матеріалу з подібним контентом.

Так, Роскомнадзор нарахував 2336 публікацій про способи вчинення самогубств або заклики до них, 352 матеріалу з порнографічними зображеннями неповнолітніх, а також 174 матеріалу про способи виготовлення і використання наркотичних засобів.