Карантин зупинив біг і суєту.

Карантин змушує задуматися про найважливіше, про близьких, про себе.

Напевно у вас раніше не було занадто багато часу, думати про накопичення, страхування, кредити і т.д. Швидше за все у вас вже сформовано свій план досягнення цілей і завдань.

Подумайте, а чи не зробити зараз то головне і важливе, що ви відкладали?

Я про ваші накопичення на випадок кризи чи НП

Якщо час прийшов, просто напишіть мені або зателефонуйте:

+49 (0) 1778 56 2746 Whatsapp

Август


Якщо не впевнені, - пробіжіться за статтею.


Мешканцям Німеччини не потрібно пояснювати, для чого їм страхування або накопичення. Тут вчать фінансової грамотності ще зі школи, тому власниками таких програм є велика частина населення.


Багато хто прагне до життя у власному будинку, добре одягатися, харчуватися і відпочивати, не витрачати зайвого, в разі дрібних побутових проблем або на здоров'я, а на пенсії жити до гідно і в достатку.


Досягнення цих цілей безпосередньо пов'язані з управлінням фінансів, умінням зберігати і примножувати доходи, економити на витратах. Для цього існує ряд інструментів, в яких, згідно з життєвим позиціям і цілям клієнтів, допомагають розібратися фінансові консультанти.

І я хочу поділитися з вами про деякі можливості.


5e78f4180cdfa.jpg


1. КРЕДИТУВАННЯ і БАНКІВСЬКІ ПРОДУКТИ

- при наявності середнього доходу і невеликих власних накопичень, отримати кредит на придбання нерухомості можна за ставкою від 0,59% річних


- користуються популярністю програми перекредитування. Це про економію на мікрокредитах для придбання техніки, меблів, автомобіля, тощо. За цією програмою старий кредит закривається, а новий відкривається, - під більш вигідний відсоток і умови.


- практично всі мають банківські карти, обслуговування яких в середньому коштує 100 євро на рік. Є можливість оформити карту з безкоштовним обслуговуванням. Це теж про економію.


2. ПРЕМІЇ ВІД ШЕФА + ДОТАЦІЇ

- існує програма, по якій співробітник може отримувати додаткові премії від шефа, — до 480 Євро на рік. Такі програми дотуються державою, нараховуючи співробітнику додатково % на суму річної премії.


3. НАКОПИЧЕННЯ + ДОТАЦІЇ

- програма пенсійних накопичень, в якій внесками бере участь, як співробітник своїми особистими доходами, так і роботодавець, теж дотується державою — раз на рік на суму накопичень нараховуються %


- користувачів добровільних накопичувальних програм, держава стимулює щорічними доплатами в 175 Євро. А для сімей з дітьми + 300 Євро на дитину. Державна дотація може перевищувати суму вкладу з сімейного бюджету.

Приклад: сім'я з двома дітьми відкриває 2 програми батькам. Одну на 50 Євро накопичень в місяць (для тата), другу на 10 відповідно (для мами).

Внесок в накопичення обох програм, з бюджету сім'ї = 720 Євро на рік.

Держава додатково нараховує по 175 Євро на кожного з батьків + по 300 на кожну дитину. Загальна сума дотації від держави становить 950 Євро. Таким чином ви накопичуєте 1620 Євро на рік, при особистих внесках 720 Євро.


4. СТРАХУВАННЯ

Я не стану писати про обов'язкове лайфове та автомобільне страхування.

Наведу лише кілька найбільш затребуваних прикладів, які допомагають економити в рішеннях побутових проблемм і з деяких питань здоров'я.


- страхування відповідальності в разі не умисного нанесення шкоди третім особам. Страховий поліс покриває відповідальність і в результаті дій дитини.


- послуга екстреного відкриття дверних замків, в разі втрати ключів, середньою вартістю на ринку в 500 Євро, по дод.опції обійдеться вам ціною в 1 Євро на місяць.


- страхування на випалок лікування чи протезування зубів, покриває послуги стоматолога на 1000 Євро в перший рік, а з п'ятого року користування полісом — на необмежену суму. В ціну опції включено послугу професійного чищення зубів, користуючись якою раз на рік, ви вже повернете вартість страхування, а страхове покриття на лікування зубів продовжить діяти в повному обсязі.


- користується попитом дод.страховка по догляду за зором. Доплативши 1 Євро на місяць, клієнт має право раз на рік, на проведення очної операції або заміну старих окулярів на нові, вартістю до 300 Євро.


- ще одна популярна функція до полісу страхування майна всередині житлового приміщення, — захист в разі пошкодження скляних поверхонь (вікно, плита, духова шафа, скінале і навіть дисплей мобільного телефону) - в разі пошкодження страхова компанія оплачує вартість заміни на нове — в повному обсязі .


Хочете отримати консультацію? — телефонуйте або пишіть!


Whatsapp, Telegram, Viber:

+49 1778 56 2746

+ 38 0933 49 4455


З повагою, Август Зборовський