Науково-популярні та довколанаукові події у Києві і не тільки на цьому тижні.

16 квітня (вівторок)

Починає Харків.

Семінар НДІ астрономії. Daniel Hestroffer (IMCCE — Observatoire de Paris université).

"Gaia mission news and science of Solar System Objects".

Відомий французський астроном Даніель Хестроффер (Паризька обсерваторія, Франція), президент відділення «Фундаментальна астрономія» Міжнародного астрономічного союзу, член робочої групи космічного телескопу Гайя (https://uk.wikipedia.org/wiki/Gaia) з початку його розробки, відвідає Інститут астрономії Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна 16-18 квітня 2019 р. В рамках візиту Даніель Хестроффер виступить на семінарі Інституту астрономії з доповіддю «Новини космічного телескопу Гайя та результати досліджень тіл Сонячної системи» Семінар англійської мовою. Запрошуються всі бажаючі.

16 квітня 2019 р. в 15:15 (Актовий зал Інституту астрономії).

з 15:15 по 16:45

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/584811022014688/

Продовжує Київ.

TEDxKyivLive 2019

Запрошуємо всіх разом подивитися прямий ефір з #TED2019! Це ексклюзивна нагода разом із відвідувачами центрального TED дізнатись першими у світі прогресивні ідеї 2019го року. Місток Ванкувер-Київ буде відкрито 16го квітня у FEDORIV Hub.

Політичні та технологічні потрясіння останніх кількох років мали несподівані наслідки. Це викликає у нас глибші та складніші запитання. До чого це все призведе? Що є дійсно важливим? Чи потрібно кожному з нас робити більше?

Ми почуємо про технології, приголомшливу науку, що впливає на майбутнє, дизайн міст та інші сфери людського життя, що формують нас та наше оточення, надихають та є тими ідеями, за які варто боротися.

Вартість: 350 грн (на місці в день події – 450 грн), (кількість місць обмежена)

Чому варто побачити це? #TEDxLive2019 – унікальна можливість у прямому ефірі долучитись до глобальної спільноти TED та першими почути виступи та ідеї варті поширення. Крім цього, ви зможете зустрітись зі спільнотою TEDxKyiv, обговорити побачене, надихнутись та помріяти разом.

Зверніть увагу! Мова трансляції — англійська.

з 18:00 по 22:00

FEDORIV Hub, вул. Велика Васильківська, 5, Київ

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/400331937428957/

Безкоштовна екскурсія виставкою «Дивовижні історії Криму»

Сяйво моря, шум тополь і кипарисів, стрімкі урвища над хвилями, майже відчутний запах лаванди і безкінечний степ, де полин і кургани, а земля кольору світлої охри. Таким виглядає Крим на картинах, малюнках і фотографіях: прекрасний, але часом суворий і незнайомий. І здається, в українській колективній уяві Крим постає більше простором, ландшафтом, ніж домом безлічі – інколи добре вивчених, а часом загадкових дописемних – культур. Саме тому ми розповімо – про Крим і його людей. Хто і як тут жив у різні часи? Звідки ці мовчазні кургани? А фортеці, мінарети і колони? Чиї кораблі лежать на морському дні? Що за золоті гривни у гробницях давніх царів? Як уявити, зрозуміти, відчути цю захопливу історію?

Щовівторка, 18:00 запрошуємо на безкоштовну екскурсію виставкою «Дивовижні історії Криму».

Mystetskyi Arsenal, вул. Лаврська 12, Київ

Вхід за квитком на виставку.

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/628441730944971/

Космос 365

16 квітня, о 19:00, у HUB 4.0 розпочнеться річний проект «Космос 365». Першим заходом в рамках ініціативи стане зустріч з українським астронавтом Ярославом «Ярко» Пустовим, тема зустрічі: «Новий космос — нові можливості».

Yaroslav Pustovyi — колишній астронавт, дублер Леоніда Каденюка. Тренувався в NASA, брав участь у космічній місії «Колумбія» в 1997 році. Був учасником кількох проектів комерційного дослідження космосу як консультант, освітянин, підприємець.

З початку космічної ери усе, що робилось у космосі — запуск першого супутника, політ Гагаріна, висадка астронавтів на Місяці та інші проекти — було справою держав та їхніх космічних агенцій. Проте на межі століть виникла та почала розвиватись нова індустрія комерційної космонавтики, що базується на приватній підприємницькій ініціативі — «Новий космос або NewSpace».

Івент безкоштовний за попередньою реєстрацією

о 19:00 до 21.00

HUB 4.0, пер. Ярославский 1/3, Київ

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/407744296457274/

17 квітня (середа)

З 17 і по 19 квітня у Києві пройде традиційний 13th Student Workshop "Biophysical Methods in Neuroscience and Physiology"

Доповіді та практичні заняття від провідних українських та запрошених іноземних науковців.

Організовує Інститут фізіології ім. О.О. Богомольця. Потрібна реєстрація. Пріорітет випускникам медичних/біологічних факультетів, майбутнім магістрантам та аспірантам.

вул. Богомольця, 4, Київ

з 9.00 17 квітня до 21.00 19 квітня

Сторінка події на ФБ та програма воркшопу https://www.facebook.com/events/2360734177515279/

Фінал конкурсу інженерних стартапів Vernadsky Challenge

Vernadsky Challenge переїхав у столицю!

17 квітня у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбудеться четвертий фінал нашого конкурсу інженерних стартапів.

Vernadsky Challenge пройде у рамках міжнародного космічного форуму Noosphere Space Summit

І на цьому наші зміни не закінчуються. Цього року ми звузили фокус інтересів конкурсу до двох напрямків: космічні технології та активна біоелектроніка.

У фіналі 10 найперспективніших команд будуть претендувати на грант в еквіваленті 2 мільйони гривень. Журі треба оцінити не тільки інноваційність кожного стартапу, його комерційний потенціал та масштабованість, а й вміння презентувати свій проект перед інвесторами у режимі реального часу.

Приходь і переконайся, що 2 мільйона гривень потраплять у надійні руки!

Вхід вільний. Програма >> https://noospheresummit.space/schedule

з 09:00 по 17:00

Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 60, вул. Володимирська, Київ

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/533858263807907/

Лекція «До історії цукрової промисловості в Україні»

Зустрічі в рамках історичних студій "Think about it" продовжуються! Квітнева лекція присвячується історії цукрової промисловості в Україні. Ми пам'ятаємо, що значну частину грошей на створення Київського політехнічного інституту дали саме «цукрові магнати», і тому вирішили, що прийшов час поговорити саме про «солодку» галузь вітчизняної індустрії. Ми дізнаємося про початок цукрового виробництва на українських теренах, про відомі династії промисловців і про їхній внесок в розвиток системи спеціальної освіти для підготовки фахівців для цукрових підприємств.

Для висвітлення всіх цих цікавих питань ми запросили Михайла Кальницького – відомого київського дослідника історії, письменника і давнього друга нашої бібліотеки.

Отже, чергове засідання історичних студій Бібліотеці КПІ, 3 поверх, зала № 2, проспект Перемоги, 37, Київ.

Початок о 17 годині.

Запрошуємо всіх охочих. Потрібна реєстрація та документ, що засвідчує особу, для проходу до університету.

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/2152841228362183/

Зустріч із директором «Асканія-Нова» Віктором Гавриленком

86PROKAT і Національний науково-природничий музей запрошують на відкриту зустріч з одним із героїв фільму Андрія Литвиненка «Заповідник Асканія» – директором Біосферного заповідника «Асканія-Нова» Віктором Гавриленком. Гість розкаже про історію установи, яка у цьому місяці святкує сторіччя, а також про її нинішні проекти та потреби.

Фільм «Заповідник Асканія» є не лише художнім висловлюванням, а й привертає увагу до проблем збереження природи в Україні. Ще тисячу років тому 40% нашої території було вкрито степом, а на сьогодні з них лишилося всього 3%. Саме в «Асканія-Нова» знаходиться єдина ділянка степу, якої ніколи не торкався плуг та сільськогосподарська техніка. У цьому, а також у різноманітті тутешньої фауни, полягає унікальність заповідника. Втім, якщо українці продовжать ставити швидкоплинні комерційні інтереси вище природоохоронних, то й цю перлину ми втратимо.

Фільм Андрія Литвиненка отримав Головний приз студентського журі на фестивалі Docudays UA і 25 квітня виходить в український прокат. Частину касових зборів буде передано на підтримку «Асканія-Нова».

Вхід вільний за умори реєстрації

19.00-21.00

Національний науково-природничий музей НАН України, вул. Богдана Хмельницького, 15, Kиїв

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/272919013612354/

І Львів.

Лайфменеджмент довголіття та біохакінг

Чи замислювалися Ви колись над тим, чому ми старіємо?

Звичайно, всі ми підвладні впливу часу, але все ж, які чинники негативно впливають на процес старіння? Як зберегти молодість та життєву енергію? І чи є лайфхак, як призупинити старіння?

На всі ці та інші питання готовий надати відповідь Олександр Скороход — кандидат біологічних наук, науковий співробітник Інституту Молекулярної Біології та Генетики НАН України, Голова Ради молодих вчених НАН України, ультрамарафонець, блогер, популяризатор науки, спорту та здорового способу життя.

Під час лекції ми розглянемо:

- основні теорії старіння;

- молекулярні механізми старіння;

- лайфменеджмент довгожителя: дієта, боротьба зі стресом, фізична активність, сон;

- що таке біохакінг та як біохакери боряться зі старінням.

Вартість квитків: 150 грн. У день проведення: 250 грн.

Локація: Центр Шептицького УКУ, вулиця Стрийська, 29а, ауд.203, Львів.

19.00-21.00

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/331347310824334/

18 квітня (четвер)

Чергова лекція " Молекулярна фізіологія імуної системи" від професора Віктора Досенка у рамках циклу лекцій з молекулярної фізіології

На тому самому місці, у той самий час – 17.00, Інститут фізіології імені О.О. Богомольця, аудиторія 212, Київ, вул. Академіка Богомольця, 4

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/248019389461641/

Вільний Університет Майдан Моніторинг у Харкові знову з історичною лекцією

"Що це було? Два погляди на радянське минуле"

Лекція присвячена аналізу двох напрямків в історіографії радянського суспільства: тоталітарному та ревізіоністському. Яке бачення радянського пропонують представники цих напрямків? Чим "радянське" відрізняється від "совєтського"? Чи варто пам'ятати радянський період? Чи живе в нас радянське і як до цього ставитись: як до невід'ємної частини менталітету, чогось чужого чи як до хвороби? ПРо це вам розповість Катерина Єремєєва, к.і.н., старший викладач кафедри історії та мовознавства Українського державного університету залізничного транспорту

вул. Гіршмана 9/27, клуб "Шостий кут", Харків

З 18.30 по 21.30

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/601180633683808/

Ще одна цікава історична лекція у Львові

"Весілля у ранньомодерному Львові"

Щоденне життя міщан ранньомодерного Львова ще досі залишається "білою плямою" в історії міста. Якими були еталони жіночої краси в тогочасному місті? Які риси характеру дівчини цінувались? Що було визначальним при виборі пари? Зрештою, як відбувалося весілля? Дослідниця розповість про такі складові весільної обрядовості львівських міщан XVI — першої половини XVII століть, як зальоти (сватання), заручини, власне весілля та поправини. Окрема увага буде звернена на роль сім'ї у тогочасному міському суспільстві та на одну з найдавніших форм одруження — викрадення нареченої.

Лекторка: Ірина Замостяник — к.і.н., наукова співробітниця відділу історичної етнології Інституту Народознавства НАН України.

ДЕ? Підземелля Гарнізонного храму (вул. Театральна, 11; вхід з просп. Свободи);

СКІЛЬКИ? 20 грн./ос.

19.00-20.00

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/1031287067055288/

У Києві Київська Школа Економіки організує

Публічна дискусія "Сила знань: наука рухає світ"

Чим може наука бути корисною економістам? Як наукові статті змінюють наше щоденне життя? Чим займаються сучасні науковці? Поговоримо під час публічної дискусії, що відбудеться 18 квітня о 19:00 у рамках KSE Career Week. Також окреслимо невід'ємні навички, без яких неможливо досягти хороших результатів у науці.

Учасники дискусії:

Tymofii Brik, професор Київської школи економіки

Sergii Kiiashko, професор Київської школи економіки

Yulia Bezvershenko, заступник голови Ради молодих учених НАН України, кандидат фізико-математичних наук

Юрій Ганиченко, дослідник Київської школи економіки

Модератор: Natalija Shapoval, Віце-президент KSE, Керівник Центру вдосконалення закупівель, Керівник економіко-політичних досліджень

Потрібна реєстрація

19.00-20.00

Kyiv School of Economics, Дмитрівська 92-94, Київ

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/399374803976823/

19 квітня (п"ятниця)

Отакого в нас ще не було. Крейзі піпл організовують хакатон у потязі Маріуполь – Львів

Garage48 Hack-A-Train

Garage48, Beetroot Academy, Yep! and N-iX in partnership with Estonian Development Cooperation invite you to hop on board on your wildest ride ever- a Hack-A-Train en-route from Mariupol to Lviv to turn world-shaking ideas into functioning prototypes over 48 crazy hours of hacking!

Like the name suggests, it ain"t your typical hackathon. Nor is it for the faint of heart. Say "Hello" travelling through Ukraine old school- on train- together with nearly 100 fellow mad minds- all sharing the same goal: to validate their ideas and turn the best ones into a fully functioning prototypes!

Everyone is welcomed — designers, front-end and back-end developers, marketeers, business minds, visionaries and project managers. Register now and get ready for the train ride that will boost your professional life into new heights!

Just to be clear, this hackathon is meant for everyone— we do not discriminate by age, gender nor ideas, as long as they all carry that spark of hope for a better tomorrow.

PLEASE REGISTER EARLY and FAST. The spots are limited.

19 квіт. о 12:50 – 21 квіт. о 20:00

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/1243386769145100/

"Легенди київського метро. Інклюзивна екскурсія для дітей"

Проект підтримки жінок, які через материнство можуть перебувати у соціальній ізоляції, — "Подруги" мандрує знайомитися з метро! Цього разу на батьків та дітей чекає ігрова екскурсія до Музею метро. Група інклюзивна, тож не вагайтеся, заповнюйте форму реєстрації (вона нижче)!

Підземка — місце, оповите таємницями і міськими легендами. Водночас вона цілком дружня до маленьких і цікавих пасажирів.

Чи знаєте ви, що половину співробітників Київського метрополітену складають жінки? Чому важливо, аби за рухом ескалаторів стежили живі люди на місці, а не дистанційно через пульт управління? Хто може працювати машиністом і що для цього треба вміти? Як діяти у випадках, коли терміново потрібна допомога — до кого звернутися і як це зробити найзручніше?

Що на вас чекає:

Мандрівка метромузеєм з користю і для задоволення.

Нагода відчути себе працівником станції метро і приміряти елементи справжньої форми.

Можливість дізнатися про те, які посади в Метрополітені відкриті для людей з інвалідністю і що варто знати та вміти, аби туди потрапити.

Пізнавальні ігри, які допоможуть зрозуміти, за якими правилами живе підземка.

Та ще багато цікавого!

Вхід вільний, а от реєстрація обов'язкова. Реєструватися можна (і треба!) до 16 числа!

Музей Метрополітену, пр. Перемоги, 35

14.00-17.00

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/434940617047910/

Французький астроном та викладач-науковець Паризької Обсерваторії Даніель Хестроффер переміщається з Харкова до Київа.

Лекція "Рух малих тіл сонячної системи — астероїди супутники Землі"

Завдяки цій лекції Ви зможете відкрити для себе астероїди Сонячної системи, зокрема дізнатися про навколоземні астероїди: їх науковий інтерес та кольори, про методи їх дослідження в космосі. Вам запропонують зосередитися на вивченні ризиків та природних наслідках, до яких призводить цей феномен, а також можливостях вирішення проблеми.

19 квітня о 16.00, Астрономічна обсерваторія КНУ Тараса Шевченка, вул. Обсерваторна, 3

Вхід вільний за попередньою реєстрацією

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/370293606918550/

Послухати заступника міністра МОЗ можна буде у Київі

"Університет здорової людини. Кінець ери гомеопатії"

26% коштів, які витратили українці в аптеках в 2017 році, пішли на ліки, які не мають, належним чином, доведеної ефективності та безпечності. Серед ТОП-10 найпопулярніших препаратів України 4 лікарські засоби не мають наукових підстав для клінічного застосування. Поширення таких ліків є проблемою не тільки для МОЗ, а і для громадян України

Що стоїть за (не)популярними реформами? Чому МОЗ більше не дає сертифікати ворожкам і мольфарам? Який супротив чинить стара система? Яку підтримку відчуває команда МОЗ? І чому не варто боятися доктора Лінча?

Поговоримо про це та ще багато чого цікавого 19 квітня о 19:00 в NAU HUB з зам. міністра охорони здоров`я України Олександром Лінчевським.

NAU HUB, вул. Гарматна, 53, Київ

19.00-21.00

Участь БЕЗКОШТОВНА за умови реєстрації

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/1048488738668357/

20 квітня (субота)

Прекрасна надихаюча ініціатива "Жінки в математиці: історія та перспективи"

Щиро запрошуємо дівчат, що навчаються у старших класах, студенток математичних спеціальностей та всіх охочих приєднатися до нас і відсвяткувати День жінок та дівчат у математиці разом!

Головними цілями заходу є популяризація математики серед дівчат, зменшення гендерного дисбалансу в цій сфері, надання можливості школяркам та студенткам встановити особисті контакти з успішними жінками-математиками.

Дуже круті доповідачки, найкращі українські науковиці. Є тревел гранти для некиян!

Інститут математики, вул. Терещенківська, 3, Київ00 по 17:00

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/1330087743797038/

Лекція "Античне місто Ольвія (до 120-річчя археологічних розкопок)"

У суботу 20 квітня як завжди о 12:00 в Археологічному музеї відбудеться лекція заступника директора з наукової роботи ІА НАНУ, заввідділу античної археології, доктора історичних наук Алли Буйських "Античне місто Ольвія (до 120-річчя археологічних розкопок)"

Загадкова Ольвія має одну із найдовших історій дослідження серед археологічних пам'яток Півночі Понту, якій цього річ нараховується 120 років. Протягом останніх десяти років Ольвійською археологічною експедицією Інституту археології НАНУ було отримано чимало нової інформації про це античне місто.

Ольвія є видатною пам'яткою античної культури, заснованою вихідцями з Мілету на зламі 7-6 ст. до н.е. Впродовж майже тисячі років існування місто слугувало центром транзитної торгівлі з варварським населенням лісостепового регіону сучасної України, було посередником в культурному обміні між античною чорноморсько-середземноморською цивілізацією та оточуючим її варварським світом. В Ольвії щорічно здобувають фахову підготовку більше сотні майбутніх істориків та археологів.

Вхід вільний, захід безкоштовний. Приходьте!

Археологічний музей ІА НАНУ, вул. Богдана Хмельницького, 15, цокольний поверх Природничого музею, М Театральна

12.00-14.00

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/2392912600943417/

День ДНК у Американському Домі

ДНК відкрили ще у 1869 році. Але чи вдалося вченим дослідити цю кислоту сповна? Чи знаете ви, як працюють гени, що вони кодують та як це впливає на те, як ми виглядаємо, як ми говоримо, на наші звички та наш характер.

Будемо шукати відповіді з Victor Dosenko — патофізіологом, генетиком, завідувачем відділу загальної та молекулярної патофізіології Інституту фізіології імені О.О. Богомольця НАН України, професором, популяризатором науки. Дізнаємося також про геном, епігеном та чому вони важливі.

Окрім цього, під час заходу ви матимете змогу побачити ДНК на власні очі! Експеримент будуть проводити студенти-біотехнологи Національного авіаційного університету. Вони покажуть досить просту методику з виділення ДНК, яку ви зможете повторити у себе вдома.

Також запрошуємо вас взяти участь у нашій вікторині, яка допоможе дізнатися про розвиток генетики як науки у США та Україні.

Потрібна реєстрація та посвідчення особи з фото для проходу на територію.

America House Kyiv, вул. Миколи Пимоненка, 6, Київ

12.00-14.30

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/2302041533452443/

Національний науково-природничий музей НАН України та Довколаботаніка традиційно запрошують дорослих і дітей на пізнавальний weekand до музею. На вас чекають:

Морські тварини для дошкільнят

Море ховає від нас безліч таємниць. Неймовірні створіння, в панцирах та без, з нічним та деним способом життя, супершвидкі та прикипілі до субстрату, з червоною, блакитною кров'ю чи навіть сірчаною кислотою в судинах — вони всі чекають на тебе.

Ми дослідимо світ загадкових сторінь у звичному для нас форматі — інтерактивної демонстрації, міні-екскурсії та квесту. Нас чекає світ термінаторів-губок, медуз, морських зірок, морських їжаків, лангустів, ракоскорпіонів, молюсків, вампірів-міног, риб, птахів-підводників та навіть ссавців.

Більшість програми поки що загадка – але точно будуть присутні захоплива розповідь, цікавість у Ваших очах та дух нових відкриттів.

Оплата: для дітей — 100 грн вартість демонстрації (оплачуєте на місці проведення заходу на 4 поверсі), дітям до 6 повних років вхід до музею безкоштовний, інакше слід додатково сплатити дитячий квиток — 50 грн;

для дорослих -80 грн вхідний квиток до музею (слід придбати у касі музею)

11.15-12.15

Національний науково-природничий музей НАН України, вул. Богдана Хмельницького, 15, Kиїв

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/323261188353943/

Твоя друга палеонтологічна колекція: у пошуках амонітів

Знову розпаковуємо дослідницьке спорядження та прямуємо у далеке минуле нашої планети! Прямуємо в гості до стародавніх губок та коралів, по дорозі зазирнемо до харизматичної белемнітелли, дослідимо зуб зниклої гігантської акули-мако.

Не оминемо нагоди познайомитися з прадавнім крокодилом, що мешкав на території України, скатом та навіть плезіозавром! Дізнаємось секрети ортоцеросів та давніх крабів, навіть попорпаємося у вмісті шлунка молюска з крейдяного періоду, якби це жахливо не звучало.

І, звісно, познайомимось з цетотерієм – давнім вусатим китом!

Але кого ми дослідимо детально, то це амонітів. Оглянемо їхні зразки під час демонстрації, познайомимось з деякими з них під час короткої екскурсії та навіть організуємо їхні детективні пошуки під час квесту!

Три в одному палеонтологічному флаконі – інтерактивна демонстрація, екскурсія та квест, а також дві ексклюзивні та загадкові речі для Вашої колекції!

Увага! Рекомендуємо відвідувати цей захід після відвідин "Твоєї першої палеонтологічної колекції"!

12.30-14.00

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/515174315677680/

Україна доісторична

Приходьте на знайомство зі світом головоногих молюсків, морських рептилій, хижих китів, мамонтів, дивовижних ракоскорпіонів і печерних людей!

Програма заходу:
* Тематична екскурсія Палеонтологічним відділом розкриє питання про те, як виглядала Україна мільйони років тому у теплі часи юрського періоду, які неймовірні істоти населяли її, ви побачите та потримаєте в руках їхні викопні рештки.
* Ви самотужки відкопаєте приховані в "надрах" імпровізованого розкопу справжні скам'янілості.
* На вас чекає майстер-клас із створення доісторичної прикраси-оберега. Свій вивитвір ви заберете з собою на згадку про цей неймовірний день відкриттів! :)

Автор та ведучий заходу: Юрій Шевела
Інформація та активності заходу розраховані на вік 8+.

14.00-15.30

Сторінка заходу на ФБ https://www.facebook.com/events/420752208702837/

Втрачений світ динозаврів -2: По слідах акрокантозавра

Наш сіквел включить в себе розповіді про власне акрокантозавра, трицератопса, ютазавра, а також їхніх віддалених родичів плезіозавра та археоптерикса.

Можливо ще хтось встигне потрапити до цієї цікавої компанії, адже ми працюємо над тим та для годить схрещуємо пальці, щоб продовження виявилось не гіршим оригіналу.

Ой, уже потрапив! Раптом хочете дослідити справжній фрагмент зуба нанотирана – Вам сюди! Цей родич тиранозавра — один із найзагадковіших мешканців нашої планети. Його рештки лишають більше питань, ніж відповідей.

На завершення програми — ми здійснимо невелике розслідування у форматі квесту, щоб захопливо та пізнавально дослідити музейний простір.

16.00-17.30

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/355664058392650/

"50 вибухових фактів про космос"

Вашій дитині вже 8, 12, 14...? Цікавитись наукою стає як ніколи актуально, адже колонізація Місяця, Марса та інших небесних тіл вже не за горами! Саме час дізнатися про космос більше:

‒ Чим земляни мають завдячувати Юпітеру і що він готує для нас у майбутньому?

‒ Невже в Сонячній системі теж є "Зірка смерті" зі "Star Wars"?

‒ Чи можна було відкрити планету Уран без телескопа?

‒ Як безкоштовно стати астронавтом у 2023 році?

‒ Чи годиться поверхня Плутона для космічної бази?

Ці та інші захопливі теми об'єднають всіх фанатів космосу під час наших ігролекцій:

20.04.2019: Місія Юпітер ‒ досліджуємо газовий гігант

Вартість участі: 100 грн

Заходи відбуваються за адресою: м. Київ, Тбіліський пров. 4/10 (поряд з метро "Політехнічний інститут")

Час: 14:00-16:30

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/1903251099803257/

І продовження у неділю

21 квітня (неділя)

Нові знайомці: види відкриті палеонтологами у 2018 році

Фінальна лекція з трилогії "Нові знайомці". Минулий рік приніс нам радість знайомства з силою силенною викопних тварин та рослин. Тому, чому б не поговорити про динозавра, названого на честь титана Таноса чи про неймовірного гіганта лісовіцію з території сусідньої Польщі? Правильно, жодних причин не зробити це немає!

Умови участі: дорослі: вхідний квиток до музею (80 грн) + лекція (20 грн) = 100 грн

Діти: вхідний квиток до музею (50 грн) + лекція (20 грн) = 70 грн.

Реєстрація потрібна.

13.15-14.45

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/2313110352247135/,

А раніше, у 11.15 – демонстрація, екскурсія та квест "Химерні риби".