Буквально декілька днів тому підконтрольні терористичному угрупованню «ДНР» ЗМІ — «Новороссия ТВ» -

та ТК «Юнион» —

випустили на перший погляд неприглядні сюжети про відкриття магазинів мережі «Золотий ключик».

WVJdKXObDgvkDbBlhvA7HY0jzkuxJWKaIPWB9Dvp.jpeg

Однак із самого сюжету випливає, що і самі магазини і продукція, що реалізується за допомогою них мають цікаве походження.

Так, до початку військової агресії Російської Федерації на сході України мережа, мережа «Золотий ключик» реалізовувала кондитерську продукцію ТМ "Konti", що можна побачити, зокрема, переглянувши старі фото:

c1CtsGIi9O7g5d1SZrMoRuqOTIwbwnntNhgy3ZmC.jpeg

Кондитерська продукція "Konti" до війни реалізовувалася та вироблялася декількома суб'єктами, зокрема Акціонерним товариством «Конті-Рус» (Російська Федерація, м. Курськ, вулиця Золота, будинок 13) та Приватним акціонерним товариством «Виробниче об'єднання „Конті“ (код ЄДРПОУ 25112243, Донецька область, м. Костянтинівка, вулиця Інтернаціональна, будинок 460). Разом вказані компанії представляють групу „Конті“, як випливає зі змісту офіційного сайту компанії.

На сьогоднішній день кінцевими бенефіціарними власниками ПАТ „ВО «Конті» є Колесніков Борис Вікторович — екс-народний депутат України від «Партії регіонів», екс-Віце-прем'єр-міністр України та на сьогоднішній день співголова політичної партії «Опозиційний блок», а також його дружина Колеснікова Світлана Володимирівна.

chQnZgFRDbiHmJaMogkQFnOL1cQcKBNMZbsCFv1r.jpeg

Якщо вірити офіційному сайту української компанії «Конті» http://www.konti.com/ua/about/history, то саме вона «породила» Акціонерне товариство «Конті-Рус» та після початку бойових дій на сході України продовжувала створювати знакові події для себе і (далі — цитата) «в цілому для кондитерської галузі Росії».

Цікавим є також і той факт, що ще 2015 році за поданням Служби безпеки України Міністерство економічного розвитку та торгівлі застосувала до російської компанії спеціальну санкцію у вигляді призупинення зовнішньоекономічної діяльності — http://tyzhden.ua/News/144769. Тоді за російське підприємство «вписалося» ПАТ «ВО „Конті“ http://www.konti.com/ua/media/news/show/220.

До 2014 року виробничі потужності ПАТ „ВО «Конті» знаходилися в м. Донецьку за адресою: вулиця Кірова, 54-А.

ptSqtbsCldcY6Fb32lWlupAINnoeO7XPOJL0d7oK.jpeg

Однак, ще в 2015 році в засоби масової інформації потрапили світлини та відео, де на обгортках солодощів від «Конті» значилася вказана адреса потужностей, однак вже іншого суб'єкта господарювання — ДП «ТОР» — https://tsn.ua/video/video-novini/u-merezhi-z-yavilosya-foto-obgortki-cukerki-viroblenoyi-u-dnr.html.

Згадане підприємства міститься в базі підприємств терористичного угруповання «ДНР» — http://mptdnr.ru/biz/272.html і за словами чиновників самопроголошеної адміністрації саме воно здійснює свою діяльність на базі потужностей колишнього заводу «Конті».

9KVcwPEyBo5PG3p30HNRbYNz4mVq8lmuAm1Skmz8.jpeg

Після даного скандалу обгортки солодощів мали вже інший зміст, однак на обрії з'являється нова компанія «Донбас кондитер» — виробничі потужності якої знаходяться за адресою: м. Донецьк, вулиця Кірова, 54А, тобто за тією ж адресою, де розташовувався завод «Конті» та ДП «ТОР»- http://donko.info/kontakty/. За дивним збігом обставин логістичний центр «Донбас кондитера» знаходиться за тією ж адресою, де раніше розташовувався логістичний центр компанії «Конті» — м. Макіївка, вулиця Трочинського, 22 —

Однак, якщо подивитись на продукцію, яка представлена в сюжетах та на продукцію, яку пропонує "Donko" на власному сайті можна побачити, що вона є практично аналогічною продукції компанії «Конті» — тут цукерки «Джек» та "Bonjour", шоколад "Dolci" та всім відомий «Супер контік».

Сьогодні таку продукцію виробляють крім донецького підприємства фабрики в Костянтинівці та російському Курську. Певна візуальна подібність спостерігається і щодо логотипів «Донко» та «Конті».

Тож чи можна вважати, що таким чином під виглядом нового «підприємства» на непідконтрольній Україні території самопроголошеної «Донецької народної республіки» колишній регіонал та чинний «оппоблоківець» реанімував свій бізнес? А можливо саме ця продукція поставляється на територію України або ж самого виробництва не існує і все це є ширмою для поставок в «ДНР» товару з України та з російських підприємств, які входять в групу «Конті»?

Останнє слово залишається за компетентними органами України, які мають дати відповідну оцінку вказаному факту.