13 травня заступник глави адміністрації президента РФ Дмітрій Козак, який наразі є одним з кураторів окупованого Донбасу, провів зустріч у Берліні з радником канцлера ФРН Ангели Меркель.

Як і очікувалося, російські ЗМІ, а разом з ними й афілійовані з Кремлем українські ЗМІ, поширили цю новину з посилом «зради» – нібито російський представник позитивно вирішив всі питанні, пов'язані з Україною, без української сторони!

Значимим є той факт, що російські ЗМІ навмисно заздалегідь анонсували візит Д.Козака у Берлін для більш широкого розповсюдження цієї «зрадницької» події, акцентуючи увагу на російському наративі – «рішення українського питання без України»!

Проте слід підкреслити, що Берлін також заздалегідь повідомив МЗС України про цей візит, пояснюючи необхідність знайомства з новим куратором, який замінив В.Суроква, а також з'ясування позиції Кремля, який не демонструє будь-які прогресивні кроки в переговорному процесі та виконанні мінських домовленостей!
Але не встиг Козак отримати овації від такого успішно проведеного візиту! Ангела Меркель вкотре виступила із звинуваченням РФ у кібератаках, зухвалих спецопераціях на території Німеччини, на кшталт вбивства у Берліні російськими спецслужбами колишнього чеченського польового командира, громадянина Грузії З. Хангошвілі, та інших злочинних діях!
Тож давайте не долучатися до «зрадницьких» закликів! Давайте мислити критично і масштабно! Європейські країни ніколи не підуть на домовленості з росіянами щодо України! Ніколи не визнають Крим російським! НІКОЛИ!