У четвер, 23 січня, я провів акцію протесту під стінами Харківської облдержадміністрації з метою привернути увагу до небезпеки, яку сьогодні становить правова безвідповідальність водіїв авто з іноземною реєстрацією без відповідних документів.

Замість врегулювання ситуації з «євробляхами» в регіоні, голова ХОДА Олексій Кучер дав дивну відповідь з шести пунктів, яку він цілком присвятив мені, але ні слова не сказав про саму проблему і шляхи її вирішення.

Даю губернатору свої шість пунктів:

https://www.facebook.com/sosnytsky/posts/180670935...
«Перше.
Для мене дивно і сумно, що голова облдержадміністрації приділяє всю свою увагу моїй скромній персоні, але зовсім обійшов увагою ту страшну ситуацію, яка склалася сьогодні на наших дорогах.
Друге.
Для мене дивно і сумно, що кримінальне провадження щодо водія автівки на іноземних номерах, який вдень збив на смерть хлопця, було відкрито лише вночі, але в той же час кримінальне провадження щодо мого мирного протесту було відкрито впродовж години. Очевидно, що для влади я з плакатом є більшою загрозою.
Третє.
Моя акція – не „спонтанний порив душі“ чи „провокація“, а моя щира громадянська позиція.
Четверте.
Припиніть базарні розборки і займіться справами.
П'яте.
Я обов'язково завітаю до вас і запитаю:
• про ваші незадекларовані доходи;
• про порушення фінансування вашої передвиборної кампанії (відповіді з НАЗК вже на руках);
• про вартість ваших біткоїнів;
• про незадеклароване майно вашої дружини;
• про те, яким чином син вашого спонсора став керівником апарату ХОДА;
• та ще багато інших незручних запитань.
Шосте.
Я готовий відповідати за свої дії за законом. А ви?»

Олексій Кучер, як представник владної монобільшості на Харківщині, здатен ініціювати обговорення цієї складної ситуації з «євробляхерами». Але, замість вирішення проблем громадян, губернатор використовує владу в протиправний спосіб для переслідування інакодумців.
Одразу після акції голова ХОДА дав вказівки своїй прес-службі у будь-який спосіб дискредитувати мене в інформаційному полі.

Цього губернатору здалося замало. Він пішов на прямий злочин.

Мені достеменно відомо, що в той же вечір Кучер телефонував керівникам правоохоронних органів і тиснув на них, вимагаючи від керівництва ГУНП в Харківській області вручити мені підозру у здійсненні кримінального злочину. Ця розмова відбулася при свідках. До того ж, факт цих перемовин можна підтвердити трафіком телефонних з'єднань. Можливо, навіть записи цих розмов стануть надбанням громадськості...
Усі деталі я викладу у заяві до ДБР, у міжнародні правозахисні організації, а також у посольства США та ряду європейських країн.
Упевнений, що це злочинне зловживання владою отримає належну правову і дипломатичну оцінку.