Харківський міський голова Геннадій Кернес очолив партію «Довіряй ділам» у червні поточного року.

З цього приводу у Палаці спорту був проведений об'єднавчий з'їзд, масовкою для якого були вчителі та інші бюджетники. Не дивлячись на потужну рекламу, політичний проект «Довіряй ділам» так і не став популярним серед харків'ян.

Новий проект Кернеса називається ПП «Блок Кернеса – успішний Харків!» (ЄДРПОУ 40419357). Це не нова партія – «Блок Кернеса – успішний Харків!» раніше називався «Унітарна європейська Україна» і мав київську прописку.

«Антикорупційний блок» проаналізував звіт нової-старої політичної партії про майно, доходи, витрати i зобов'язання фінансового характеру.
Вказаний у звіті номер телефону партії +38 (050) 402-27-38 фігурує у кримінальному провадженні за статтями ст. 129 «Погроза вбивством», ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю», ст. 194 «Умисне знищення або пошкодження майна», ст. 15 «Замах на злочин», ст. 115 «Умисне вбивство» КК України: http://reyestr.court.gov.ua/Review/59245529
Керівник блоку Кернеса Вячеслав Орлов не є публічною особою. Крім партії, на нього не зареєстровано інших юридичних осіб.
«Блок Кернеса – успішний Харків!» не має фінансування. Принаймні, у звіті не зазначено надходжень коштів на рахунки партії.
У партійному звіті вказано, що «Блок Кернеса – успішний Харків!» буде представлений 10 обласними організаціями та 2 міськими. Адреса центральної організації: Харків, вул. Короленка, 12. За цією адресою знаходиться старий багатоповерховий будинок. Номер квартири чи офісу в звіті не зазначено.
Під офіс «Блок Кернеса – успішний Харків!» орендує 4,4 м2. Власник квадратних метрів – Сивак Андрій Юрійович. За даними Youcontrol, чоловік з такими ПІБ є співзасновником адвокатського об'єднання «Шкребець і партнери» (ЄДРПОУ 38631544) та був керівником ЗАТ «Харківський регіональний центр ваучерної приватизації» (ЄДРПОУ 22723207).
Згідно з Youcontrol, серед засновників «Харківського регіонального центру ваучерної приватизації» в різний час були Букрєєва Ольга Анатоліївна (особа з такими ПІБ була керівником Департаменту містобудування ХМР) та кандидат у депутати Верховної Ради від партії «Слуга народу» Олександр Счисльонок.

Геннадій Кернес ніколи не відрізнявся принциповістю. У нього немає сталої ідеї, лише бажання знайти зручний проект, за допомогою якого можна залишитися біля бюджетних потоків. Його політичний шлях пролягав через велику кількість політичних проектів і брендів: «Наша Україна», «Партія регіонів», «Відродження», «Опозиційний блок», «Довіряй ділам», а тепер блок імені себе – «успішний Харків!». Але в чому успішність?
Харків очолює рейтинг найбільш корумпованих міст України та по суті нагадує «потьомкінське село».
Станом на 21 грудня 105 будинків залишалися без гарячої води. Мережі теплопостачання зношені на 80%!, тому що на підземних комунікаціях складно піаритися і ними роками ніхто не займається. В цей же час на новорічну мішуру міськрада виділяє 75 млн грн. Це, більше, ніж виділено за рік на ремонт всіх харківських лікарень.

З Новим роком і новою партією, харків'яни!