Шановне панство! Найближчі 4 дні Вас очікує просто шалений вир науково-популярних подій.

Ви зможете абсолютно вільно поспілкуватися зі справжніми науковцями, побачити цікаві досліди та демонстрації, класні розробки. Особливо ця інформація буде цікава громадянам, що мають дітей: повірте, малеча буде в захваті.

Всі заходи безкоштовні і відбуваються у справжніх Інститутах, лабораторіях, ботанічних садах тощо.

Огляд дуже короткий, тому що всі програми надзвичайно насичені.

1. Міжнародний день рослин.

Загалом, цей «день» триває з 3 по 31 травня. Його детальна програма на 33 (!) сторінках розміщена тут або тут.

Але, саме з 18 по 21 травня Ви зможете :

Київ: побачити рослини часів динозаврів, відвідати майстер-клас з генетичної інженерії рослин, подивитися на всілякі еукаріоти у мікроскопи, вжахнутися хижими рослинами, взяти участь у ботанічному квесті в центрі міста, відвідати екскурсію у парку Феофанія, побачити культивування рослин під мікроскопом, потрапити у ботанічний сад ім. Гришка на купу демонстрацій та екскурсій (за умови попередньої реєстрації!), почути лекцію про кажанів і рослини, потрапити на екскурсію у справжній заказник (Лісники).

Одеса: почути лекцію про біотехнології рослин, відвідати ботсад ім. Липського з отриманням купи інформації.

Вінниця: послухати всілякі лекції про рослини та ботаніків Вінниччини.

Умань: потрапити у дендрологічний парк Софіївка на цікавезні екскурсії.

Харків: послухати купу лекцій з ботаніки.

Черкаси та область: дегустувати екзотичні фрукти та сходити у справжню експедицію!!!

Львів: потрапити в ботсад Львівського національного університету.

Загалом, там купа всього, тому уважно плануйте час.

2. Дні науки

Цього року Днів науки саме в Києві не буде. Наші лектори та демонстратори повезли науку в інші міста.

Харків, 20-21 травня: зможете побачити надпровідники в магнітному полі, поведінку матеріалів та живих тканин у наднизьких температурах, тепловізори, дифракцію, всіляку електроніку та мікроскопи. Повна програма тут.

Одеса, 20-21 травня: зможете послухати лекції про геніальність та психічні відхилення, біодеградацію пластику, клінічну ембріологію, апендицит, мозок, вітроенергетику, хімію, атомне ядро, лабораторну діагностику, вірусні гепатити, біоетику, Чорне море та інше. Побачите мікробні відбитки пальців, збудників хвороб людини, фарбування бактерій, хімічні досліди, виділення ДНК з бактерій та багато іншого. Повна програма тут.

Житомир, 20 травня: Ви зможете послухати лекції фізиків, фізіологів, молекулярних біологів і генетиків, біотехнологів про білки та їх утилізацію, еволюцію зір та галактик, Х-промені, синтетичну біологію, глибини океану, ядерні реактори та багато іншого. Повна програма тут.

Уважно читайте програму та плануйте час.

3. Фестиваль науки, 18-20 травня.

Тільки перелік Інститутів та лабораторій, у які Ви можете потрапити — займає 50 сторінок. Тут Київ, Біла Церква, Дніпро, Кривий Ріг, Олександрівка, Покровськ, Ужгород, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Харків, Херсон, Кам'янець-Подільський, Умань, Чернівці, Чернігів, Рівне, Кропивницький, Хмельницький, Сквира, Вінниця, Луцьк, Житомир та інші міста. Там купа сіл, де знаходяться дослідні станції та Асканія-Нова. Звісно, що Ви можете потрапити і в мою лабораторію.

Вивчайте, плануйте.

Але, що я хочу підкреслити. 18-19 травня відбудеться виставка 460 розробок наших науковців. Їх повний перелік тут. Короткий перелік і деякі фото можете побачити тут. Куди йти: 18 травня 2017 року – з 10.00 до 17.00 год. 19 травня 2017 року – з 10.00 до 15.00 год. Місце проведення: Інститут електрозварювання (м. Київ, вул. К. Малевича, 11). Контакти: Тел.: +38 (044) 239-64-43. Тел./факс: +38 (044) 234-83-87. E-mail: [email protected]

І останнє.

Приходьте. Запрошуйте друзів. Розповідайте знайомим.

Буде класно.

Переможемо.