Перед Вами перелік з 5 цікавих наукових, навколонаукових та просто цікавих подій, які Ви зможете відвідати 22-23 квітня 2017 року у Києві та/або Дніпрі.

Я сюди включив тільки те, куди б хотів піти, якби міг встигнути усюди.

1. Київ, 22 квітня. Всесвітній марш за науку.

Марш за науку — міжнародна акція науковців та прибічників наукового прогресу. Вони збираються, щоб продемонструвати нашу повагу науці та закликати суспільство більше приділяти уваги та ресурсів науковим дослідженням.

Мета маршу — донести до суспільства просту ідею, що наука — це інвестиція у майбутнє.

Науковці будуть раді побачити поруч із собою киян та гостей міста. Не втрачайте нагоди познайомитися особисто із тими, про кого пишуть науково-популярні ЗМІ України та про кого пишу я. Після маршу матимете нагоду відвідати Інститут фізіології НАН України.

Посилання на подію тут.

58f908b0a7c83.jpg

2. 22 квітня, Дніпро. Конкурс інженерних стартапів Vernadsky Challendge.

На превеликий жаль, особисто я не зможу відвідати Марш за науку у Києві, тому що я є експертом цього чудового конкурсу у Дніпрі.

З 230 заявок, що було подано на рецензію, обрано 10 найцікавіших проектів, які змагатимуться за приз у 2 мільйони гривень. Демонструватимуть такі цікавинки, як Hideez, Cardiomo Family, Raccoon.world, CloviFi та інші.

Найцікавішим є те, що топ-експертом конкурсу буде відомий руйнівник міфів Джеймі Хайнеман!

Докладна стаття про конкурс тут, а програма — тут.

3. 22 квітня, Дніпро. Форум «Валить нельзя остаться»

Дніпру цього разу щастить. Тут зберуться експерти, які щодня власноруч рухають реформи в Україні і не відчувають «повітря еміграції». На заході не буде візіонерів та мрійників, а лише експерти-практики, які важкою працею створюють щось вартісне. Зокрема, там виступить і мій колега — Іван Примаченко (платформа безкоштовних онлайн-курсів Prometheus). Також серед запрошених спікерів: Артем Ситник (НАБУ), Павло Ковтонюк (МОЗ), Олександр Стародубцев (Prozorro), Ірина Литовченко (Tabletochki) та інші. Докладна інфа — тут.

4. 22 квітня, Київ. Національні ігри нескорених.

Українські ветерани, колишні бійці АТО, змагатимуться в 6 спортивних дисциплінах — легка атлетика, веслування на тренажерах, велоспорт на шосе, пауерліфтинг, плавання та стрільба з лука.

Команда «Ігор Нескорених» запрошує киян та гостей столиці підтримати майбутню збірну на шляху до перших для України InvictusGames. Вхід до локацій безкоштовний.

Докладна програма — тут. Зверніть увагу, що локацій декілька.

5. 23 квітня, Київ. Презентація короткометражного документального фільму «Наука переможе!»

Є така команда Інді Лаб, яка запровадила показ короткометражних кінострічок молодих митців в рамках 6. Kyiv International Short FIlm Festival (#KISFF2017) . Цього разу можна буде побачити творіння режисера Андрія Литвиненка «Наука переможе!».

Фільм розкаже декілька коротких історій реальних науковців. Кіно знімалося, мабуть, більше року і автор цих рядків бачив цей процес. І трошки долучився до зйомок.

Чесно кажучи, цікаво було поглянути на українські реалії в науці через об'єктив камери.

Уявляю, як хвилюється режисер, бо я теж хвилююся.

Якщо Вам цікаво — приходьте. Кінотеатр Ліра, 17.30.

В принципі, все.

Якщо мало — відвідайте у Києві Ботанічний сад ім. М. Гришка НАН України (там почало квітнути те, що не вимерзло :) ), а у Дніпрі — музей АТО.

Воно того варте.

Приємних вихідних!