Тур видатного радянського музиканта Макаревича по «захолустью» все ще триває. Спочатку він здивувався тому, що «захолустна» України виглядає як Європа. Штош, людині, що більшу частину своєї творчої діяльності провела в гастролях по російським містам дійсно важко пережити такий культурний шок.

Купа народу заступились за Макаревича і почали тлумачити його слова, а ось метр видав свої філософські роздуми про борщ, який за його словами не український, а «общій»:

Зацитуємо:

– Я думаю, що борщ – це дуже старовинна страва. Його роблять і в Сибірі, і в Краснодарському краю, і в Україні, і в Білорусі. Він всюди трохи різний та чимось відрізняється. Хтось його робить зі свинини, хтось із баранини, білих грибів або вегетаріанський, – сказав Андрій.

Цікаво, Білорусь чи Україна — це колишнє ВКЛ. Краснодарський край — це етнічна Україна. А хто у Сибіру готує борщ? Хм... але читаємо далі:

– Ну перші, а якщо другі? Хто це рахував і що це змінює? Адже це не спорт і не забіг на довгу дистанцію. Тисячу років це було в Україні, але тоді її ще не було. Ми жили взагалі в інших умовах, а борщ був, – сказав Андрій.

Фраза про «общій» борщ нагадала старе прислів'я: «Не борщ красить людину, а буряк» (с) хоч бери і патентуй такий вислів :)

Якщо борщ належить всім народам, то чому на більшості території росії не вирощують буряк?

Ну камон, капуста, гріби, мох, подорожнік, трава, шишкі — ну ми ж не зазіхаємо на російську їжу! Але для борщу на більшості території росії просто не ростуть інгредієнти!