От читаєте якусь статтю, а там автор пише, що він експерт. Або пише, що він політолог чи міжнародник. Ух які круті самоназви, вірити мабуть тим експертам треба))), тільки на жаль не всі вони такі, як про себе пишуть, а часто навіть займаються відвертою маніпуляцією і пропагандою. От мені здається особа, про яку я дальше буду описувати, саме таким займається. Так як я не експерт, а всього навсього блогер-початківець, то я не буду стверджувати, що хтось є пропагандистом, чи якось ображати,-- я тільки напишу свою точку зору, що в тексті є пропаганда і скріншоти з публікацій тієї особи. В кінці тортик і вишенька його творінь.

Починаємо із першої публікації, яку я зустрів, якраз на site.ua

5b4005fe602c9.png

Яка тема, з якої випливає, що Україна з Соросом починає боротись.

Це не той Сорос, яким російська пропаганда страшила, що він Майдан фінансував?! Та невже, хунта своїх інвесторів кидає?! -- Так, це все був сарказм. Давайте почитаємо, а що ж є в тій статті.

5b400790f20ac.png

Який великий уривок, в якому подані наступні цікаві тези:

1) Наш «експерт» вважає, що ми знаходимося під зовнішнім управлінням, а керує нами Сорос.-- на російських пропагандистських ресурсах така теза дуже часто зустрічається.

2) Цей «експерт» розказує, що партії Батьківщина, Радикальна, Опозиційний блок, Відродження боряться проти зовнішнього управління, патріоти одним словом за твердженням «експерта», і пан Тарута успішно вливається в цей гадюшник.

3) Виходить Тарута -- Великий борець з міжнародним олігархатом. «Міжнародний олігархат»???--- цікава фантазія. А Тарута нас від нього захистить. Олігарх(ну так іменують його в народі) буде боротись проти неіснуючого міжнародного олігархату.

Ці ж тези він продовжує далі в своїй статті

5b400dacb5109.png

І що ми бачимо, «експерт» розказує, що Тарута ще й планує взнати, за яке бабло живе депутат Лещенко і звідки в нього бабло на квартиру. І взагалі звідки інші депутати, які, навідміну від Тарути, немають заводів, звідкись беруть бабло, невже продались «міжнародному олігархату», от поганці)))

Він ще розказує, що Тарута перший, хто просуває українські інтереси, правда не понятно як, ну але «експерт» нам каже, що ти зробиш.

А ще він нам втюхує лагідну пропаганду--- «прагнення вступу в ЄС і звязані дії»(в оргиналі євроромантизм)-- це зрада українських інтересів. Останнє речення. Саме так. Прочитайте його уважно.

І після отого всього він називає себе тотошним міжнародником-- не буду матюкатись. «Іксперд» наше всьо. Якщо тебе не хвалять, то сам себе похвали.

Але «Іксперд» пише не тільки на site.ua, його усюди багато.

5b40125d4f9ee.png

Я не відбілюю владу, не є її адвокатом, але дороги завжди були поганими, і це явна спекуляція, що сьогоднішня влада знищила дороги. Плюс нове слово від «експерта»: «євробардак».

А тепер подаю тортик і вишеньку.

Тортик це про НАТО.

5b4013791696d.png

Починаємо розбиратись із нахабною маніпуляцією, тобіш брехнею «іксперда»

1) Він нам розказує, що без жителів з окупованих територій Криму та Донбасу ми не зможемо вступити в НАТО--- брехня, де таке записано. Це перекручування фактів. А про визнання референдуму-- треба прийняти спочатку Закон Про всеукраїнський референдум, а то попередній скасований Конституційним Судом. Світова спільнота прийме те, що потрібно з огляду на ситуацію, чи може автор мав наувазі Росію -- вона ніколи не визнає, а нам на то не пофіг.

2) Конституція змінюється парламентом. Вступ в НАТО записувати в Конституцію не обовязково. Соцопитування показують, що більшість якраз за вступ 41.4%, проти 37.8% з першого посилання в гуглі http://gordonua.com/ukr/news/society/sotsopituvannja-46-ukrajintsiv-pidtrimujut-vstup-krajini-v-jes-41-vstup-do-nato-245061.html від 7 травня, коли автор пише 12 травня. А дописування тут тез, про те, що українці вимагають миролюбної політики-- ну явна нахабна маніпуляція. Згідно автора вступ в НАТО це агресія??? Проти кого? Коли ми воюємо з РФ, прагнення вступу в найсильнішу військову організацію це якраз бажання вижити і зупинити війну, бо РФ не буде воювати проти своїх покупців нафти і газу, вони ж їй пряму агресію ніколи не пробачать. Там вже тоді або ядерною, або ніяк.

5b401a2e82958.png

3) Вступ в НАТО це впершу чергу політика. Туреччина з Грецією мають не розмежовані (спірні) ділянки моря (upd 28.10.2023). Дивно, що міжнародник цього не знає. Якщо треба, то візьмуть. ОБСЄ взагалі не зрозуміло до чого тут запхано.

Далі йде російська пропаганда, що українській владі потрібна війна, що винна влада. А і ще спекуляція з референдумом 1991, де жителі голосували за незалежність, а не за нейтралітет і позаблоковість. Ще пропаганда в стилі, «хахли самі вінаваті», -- бо перекручує про бажання вступу в НАТО, спочатку РФ окупувала Крим і Донбас, а вже потім ми захотіли до НАТО.

Ну і вишенька

5b401f5a403ff.png

 

Я мабуть прокоментую цього «іксперда» коментарем під однією з його статей:

Сергій Гуцалюк: Капец. Всегда считал, что «международник» это не образование, но такой замечательной иллюстрации дна еще не видел. Дикая смесь совкового стиля с желтой прессой....