За час карантину інформаційний простір України настільки очистився, що в ньому (повторно з'явилися «дєвочка Настя» та ухансько-херсонський шпіц Мішель) знову завівся Брагар. Правда, на цей раз – не у зв'язку з ідеями конвертації домашніх тварин в оплату комунальних послуг.

Нова тема, з якої раптово вирішив висловитись «народний слуга», – ближча до його профільної освіти. Наявність у даного товариша диплому історика нібито додає «вагомості» висловленим претензіям до шкільного курсу історії. Він «авторитетно» оцінює навчальний курс для 5-го класу як неінформативний та поверхневий. Особливо Брагара турбує, що під час викладання фактів з історії України вчителі начебто користуються власними оціночними судженнями.

Що ж, у царині «неінформативності, поверхневості та використанні оціночних суджень замість фактів» Євгеній Брагар дійсно розбирається добре.

Візьмемо, наприклад, його власний науковий доробок.

Так, якщо хтось не знав: цей молодий політик – без п'яти хвилин Ph. D. ("доктор філософії").

Вивчає він новітню історію Алжиру і вже зумів зробити ряд неабияких відкритів.

Наприклад, у статті "ЕКОНОМІКА ФРАНЦУЗЬКОГО АЛЖИРУ В ПЕРІОД ВІЙНИ ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ АЛЖИРУ (1954–1962): СТРУКТУРА ТА ГОСПОДАРСЬКА СПЕЦИФІКА" детально роз'яснено, чому в Алжирі так і не з'явився річковий транспорт.

Помилилися ті, хто підозрював, що це якийсь підступ французьких колонізаторів. Виявляється (хто б міг подумати!) це викликано тим, що, цитую: "в Алжирі не було придатних для судноплавства річок".

5eb50bd64ff51.jpg

До фокусу уваги дослідника потрапили і проблеми розвитку свинарства в цій африканській країні. І знову — наукове відкриття. От ніхто й ніколи б не здогадався, але тепер усі знатимуть, що "це пов'язано із харчовими заборонами в ісламі".

До речі, молодий і вчений депутат вже використовував свої знання та наробки в законотворчості. У січні цього року він зареєстрував у ВР законопроект "Про внутрішній водний транспорт" (якщо що — України, не Алжиру)).

Тепер от – фонтанує ідеями з приводу викладання історії в початковій школі.

Чекаємо на пропозиції щодо ̶с̶о̶б̶а̶к̶і̶в̶н̶и̶ц̶т̶в̶а̶ свинарства :-).

P.S. Наївно було б припускати випадковість нової появи персонажа чи наявність в нього якоїсь "власної волі". Сценаристи дістали "героя" задля нової порції "хайпу", що відволікатиме від серйозніших проблем.

Втім, і всі попередні "явлення" (коли він виступав проти фінансування українського кінематографу, різко негативно висловлювався з приводу Закону "Про функціонування української мови як державної") – містять виразні сліди режисури...