Ми завжди боїмось чогось нового, а тим більше того, що ми не до кінця розуміємо.

Колись московський тиран, Петро І силою примушував холопів садити картоплю, а нині селяни це роблять з шаленим завзяттям.

Ми всі кричимо про заборону генетично модифікованих продуктів (бо це реально стрьомно звучить), але навіть не уявляємо, а чим вони конкретно шкідливі?

В сиву давнину, коли люди бігали поміж лісами за дикими тваринами, якомусь генію спало на думку, що їх можна виловлювати і розмножувати. Так з'явилось скотарство, яке дало продуктову революцію. Колись якомусь генію спало на думку, що поживні рослини можна не лише збирати, як пощастить, а свідомо вирощувати на полях та городах. Так з'явилось землеробство, яке дало продуктову революцію.

Майже все що ми зараз маємо смачненьке на нашому столі, воно колись не росло чи не бігало в нашій місцевості. Щось завезли з дальніх країн, щось вивели.

Антиприродні мутанти з давніх-давен використовувались людиною. Класичні приклади, це мул і лошак, які є гібридами двох різних видів (коня і віслюка). Навіть найконсервативніший дачник, і той йде проти природи, прищеплюючи одні види дерев на інші.

Генетично модифіковані продукти, якби страшно вони не звучали, це всього лише черговий крок в одвічній продуктовій революції людства. Іжа з кожним тисячоліттям стає все дешевша і все доступніша.

Наука йде вперед семимильними кроками. Ми зараз боїмося ГМО, а наші внуки будуть синтезувати собі страви з сонячних батарей, наче друкуючи їх на 3D-принтері.

Прогрес дозволяє нагодувати мільярди людей! Лишилось придумати, куди дівати стільки лайна...

https://www.facebook.com/andriipopyk