Значить так. Другого березня на годині запитань до уряду міністр енергетики Ігор Насалик заявив, що рекомендує вказує українським навчальним закладам повністю припинити роботу на період до шостого березня включно.

В суботу третього березня, котра вважається робочим днем, згідно з рішенням Кабінету Міністрів, на дверях моєї альма-матер красувався наказ в.о. ректора про перенесення робочих днів у березні, написаний у повній відповідності до рекомендацій Насалика.

5a9b17a7c28d2.jpg

Третього ж березня міністерство енергетики приймає рішення відновити роботу закладів освіти, а міністерство освіти і науки це рішення підтримує, втім, «великодушно» дозволивши навчальним закладам не працювати з якоїсь іншої причини, ніж економія газу.

На мою думку, Україні ніколи не стати успішною державою і гідним гравцем на світовій арені, якщо представники влади не нестимуть відповідальність за свої дії. Чиновнику личить ретельно думати перед тим, як щось казати. Особливо коли йдеться про живих людей. Давайте уже або будемо економити газ, або вчасно ходити на пари. Як може учень/вчитель розпланувати свій тиждень, коли сьогодні йому забороняють наступного тижня йти до школи, а завтра вже забороняють не йти?

Кабінет Міністрів демонструє повну недієздатність, адже як він може планувати життя держави на роки вперед, якщо не може спланувати й два-три дні?

В ситуації, що склалася, міністри Насалик та Гриневич мали би подати у відставку. Перший як очільник міністерства, котре гарячково приймає необдумані рішення, які не менш гарячково і скасовує, уже завдавши збитків і клопотів громадянам України (наприклад, студентам, які проживають не в тих містах, де вчаться і ВЖЕ поїхали додому). Друга як міністр освіти, який не може відстояти інтереси освітян і отримувачів освіти перед рівноправними колегами-міністрами.

Чи бодай вибачитися...

Гройсман же, як начальник цих двох, мав би зробити їм привселюдне а-та-та.

Втім, цього ж не буде.

Безвідповідальне ставлення до підлеглих та своєї праці — явище для нашої держави неоригінальне. А звідси корупція (наприклад, недоброчесні студенти, що здають сесію за хабарі). А звідси некомпетентність фахівців (а який з такого студента фахівець?). А звідси втрата позицій в міжнародних рейтингах і т.д., і т.п.

Будьмо відповідальними за себе і за тих, кого приручили. Тоді й міністри будуть відповідальними. Адже єдиним джерелом влади в Україні є народ.