Нещодавня атака вірусу Petya (хоча насправді це був не він) на Україну вивела на загал той капець, котрий твориться у підприємстві Укрпошта.

Офіційне представництво компанії звітує, що успішно відновлюється після хакерської атаки. В тому ж дописі Укрпошта повідомляє, з їхньої точки зору, гарну новину: майже 10 000 неавтоматизованих відділень працюють у штатному режимі.

59560a0c38658.jpg

Тепер вдумайтесь у цю інформацію. Десять тисяч. Неавтоматизованих. Відділень! Це значить, що данні відділення не забезпечені нормальною технікою та інтернетом. І це в 2017 році. І таку інформацію Укрпошта вважає гарною новиною.

Але який відсоток ці неавтоматизовані відділення складають від загальної кількості? Цю інформацію я так і не знайшов на сайті підприємства, тому звернувся до вікіпедії. Так, інформація там може бути не актуальною, але якщо ця інформація хибна, то нехай Укрпошта її спростує. Отже, відповідно до вікі, на даний момент діє близько 13 000 відділень:

59560c1195e01.png

Маючи цю інформацію, тепер ми знаємо, що в Укрпошті приблизно 77% відділень є неавтоматизованими. І лише 23% від загальної кількості відділень обладнані мінімальним набором комп'ютерного обладнання. Зате вони тестують доставку пошти дронами. У мене все.