5bcd8b9b6fad6.jpg

Знайомтесь. На фото — Юлія Тимошенко та Ольга Бабенко, депутат Криворізької міської ради від Батьківщини. Тільки но ставши депутатами, Ольга та її однопартійці створили в міській раді депутатську групу та громадську організацію «За рідне місто!„, повністю перейшовши під протекторат Опозиційного Блоку. Точніше, ця співпраця передбачалась ще задовго до виборів. Тісна співпраця з Опоблоком не могла не обурити громадськість, тому у травні 2017 була розпочата кампанія по відкликанню депутатів від Батьківщини та РПЛ (з якими ситуація аналогічна). Перебіг самого процесу можна описувати довго, але як результат — всі необхідні процедури пройдені, і 17 вересня 2017 р. Батьківщина начебто відкликає депутатів, колишніх однопартійців. Десь є відео, як Тимошенко називає Бабенко та її колег зрадниками та обіцяє позбавити мандату. Далі їх всіх начебто виключають з партії, а фракцію розпускають.

Але рік потому фракція «За рідне місто!», Ольга Бабенко та її команда регіоналів все так-само є депутатами, так само пилять бюджет та перемагають в тендерах. У вересні 2018 в Києві відбувався з'їзд Батьківщини, де фракція «За рідне місто!» були як делегати, а делегатами можуть бути лише партійці. В середині жовтня, кілька днів тому, Юлія Тимошенко приїжджала до Кривого Рогу, організовувала все, звичайно ж, Ольга Бабенко. А депутатська група «За рідне місто!» знову стає фракцією ВО «Батьківщина».

Тимошенко запитали — як так сталось? Чому зрадники, яких обіцяли виключити (і згідно пресслужбі, таки виключили) з партії та позбавити мандату, і досі займають хлібі місця. Відповідь була проста — зрадники вибачились, і їх вибачили. Виявляється, так можна було. А по суті, «Батьківщину» просто передали в оренду «Опозиційному Блоку». Ось такі справи.

Джерело