Зустрілись Гончарук та Зеленськийсь.

- Льоша, я тобі не лох якийсь. Так шо вийди розбійнику!

Так і вийшов Гончарук з уряду «слуг народу».

Але якщо серйозно, то я тепер розумію, чому із перших днів нового уряду Гончарука, всі засідання проходять за закритими дверима. Бо інакше б ці профани з перших днів себе дискредитували, а народ дізнався ким вони є насправді.

Якось відчуваєш щодня не гордість за Україну, а сором, за те, що в уряді та у найвищому законодавчому органі нашої країни засіли примітивні, недалекоглядні, корисливі люди, який протягнув Володимир Зеленський. Звісно за них він несе відповідальність. За всю історію незалежності України отримавши найбільший відсоток довіри населення, зуміли практично за більше половин року себе дискредитувати.

Відчуття, що осінню потрібно готовитися не тільки до місцевих виборів, але і до виборів у парламент. Бо цей уряд і ці «слуги народу» приведуть до щоденної клоунади в кабінетах уряду.

Можна очікувати, що Зеленський тимчасово переведе невдоволення людей на тему звільнення Гончарука. Але це буде лише тимчасовий порятунок, який дасть можливість трішки балансувати між усіма.

Адже перші півроку перебування його на посаді, очевидно, були спрямовані на утримання високих показників популярності. Збереження пристойних показників рейтингу самого Зеленського протягом найближчого півріччя, все щоб триматися на плаву до місцевих виборів.

На цьому фоні Володимир Зеленський грає в українського Лукашенко, який замість системних змін роздає особисті вказівки всім — від генпрокурора до голови сільради. Тому малоймовірно очікувати системних змін у 2020-му.

Загроза розчарування насправді вже куди ближча, ніж здається. Хоча рейтинг президента й досі "very well", але найближчі соратники переважно вже пішли у великий мінус балансу довіри. Зеленський призначив Гончарука головою уряду, тому несе повну відповідальність за нього.