Нещодавній врив Порошенка на проросійський телеканал 1+1 вчергове відкрив очі запаплюженим пропагандою громадянам. Бачимо, що ні опозиційні соціологи, ні фуфложурналістки не в змозі спілкуватися з Президентом на рівних. Але у цих незапланованих дебатах, з яких втікла маріонетка Коломойського, проявилася ще одна річ. Це — колосальна різниця між діями президентського штабу та самого Президента.

Немає сумнівів, що цей прихід — його власна ініціатива. На жаль, нинішні політтехнологи Порошенка здатні, здебільшого, на примітивні кроки. Розповідати про Томос у країні, де більшість номінальних християн не читають Євангеліє — марно. Говорити про досягнення армії у країні, де 15% виборців свято вірять у громадянську війну — марно. Наполягати на мовних квотах у країні, де з навушників лунає сучасна російська музика — марно.

Марно, марно, марно. І ще десятки провалів міністерства інформаційної політики та рекламної кампанії Порошенка. Президент зібрав навколо себе відверто некомпетентну команду, яка регулярно (!) грала застарілими і неефективними методами. Підтягувати до себе блогерів та громадских активістів вони почали вже напередодні виборів. Роками вони нікому не були не цікаві, доки не набрали сотні тисяч підписників.

Дії самого Порошенка на публічній арені — сміливі, чіткі і відповідальні. Але дії його PR-відділу та усіх, хто займається комунікаціями — жахливі. То ж перемога Зеленського стане не тільки волевиявленням недалекоглядного народу, але й повним провалом команди Президента.