Відбувається капітальний ремонт вулиці Пушкінська. Наразі готова 1/3вулиці, загальна протяжність 975 м., знаходиться в центрі Києва. Вартість ремонту 143 мільйони.


Відразу кажу: вулиця гарна, те що ремонтується супер, але, зауважу, що це ремонт на десятиріччя. Тому й вимоги повинні бути відповідні. Ймовірно ця вулиця повинна була бути вулицею мрії, але НІТ ! Місцева влада думає інакше. Буду хейтером, і нехай пробачать мені це. Далі совок і рукожопство.

Про новенькі парканчики.


В цю п`ятницю (01.11) почали встановлювати паркани, а точніше замінювати частину вже встановлених антипаркувальнпих стовпців.
І як здається, КМДА/підрядник в цей момент думають:
Це безпечно, щоб рагулі пішоходи не бігали і це «красіво», можна фарбувати на день міста в кольори прапора! Подвійна робота, потрійна, все в порядку, головне, дивись перше і друге.


Та ось правда про паркани на вулицях.

По-перше, це дорого. Купівля, ремонт, фарбування. Рахуйте самостійно. Зазначу, що точно кругленька сума.
По-друге, це небезпечно:

Єдина реальна мета їх встановлення в очах КМДА, це запобігання, переходу дороги не в тому місці, але якщо пішохід переходить дорогу в не тому місці, це проблема не пішохода, а відсутності пішохідного переходу. А раніше встановлених антипаркувальних стовпчиків було достатньо, щоб протидіяти паркуванню.
5dbffb2a8c73e.png


Про ливнівки.

На Пушкінській, зробили непогані ливнівки з водовідводом на дорогу. Все чудово, але частина з них не буде виконувати покладену на них функцію. А вода потрапить до наших чобіт, а зимою ми на лід. Пояснити це важко, просто погляньте.

5dbffb4068823.jpg

На частині зовсім немає водовідводу, і як мені здається, підрядник і не планував, їх робити.

5dbffb57e0af2.jpg

Так, можна зрозуміти, що не завжди геометрія будинку дозволяє зробити рівнесенький стік, але як це може бути, можна побачити на фото з іншої Київської вулички.

5dbffbbf2b988.png

І у продовження теми ливнівок і води, хочу звернути увагу, що невеликі зелені насадження на вулиці огороджені високим бортиком, і як наслідок не приймають воду з тротуару чи відводу.

Чому так. Бо совок, халатність і економія. Є погано освічений замовник (місцева влада), якому все одно на експлуатацію, бо головне, це картинка для піару. Є виконавець, який мінімально підзвітний, і може робити все, що завгодно, а його ціль заробити.

Насправді, вказані речі, та багато іншого все ще можна виправити, включно з парканчиками, ливніками і високими бордюрами. Необхідно неуважному замовнику вказати на ці та інші проблеми. Дати чіткі рекомендації як варто і звісно пильнувати.