У Тернопільському обласному драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка, пройшов одноденний тренінг для лікарів, де лікарів навчали виявляти фактори ризику розвитку хронічних захворювань у пацієнтів і вживати своєчасних заходів для їх нейтралізації.

Ряд лекцій від провідних українських вчених-медиків привернув увагу лікарів різних спеціальностей. Під час практичної частини заходу усі учасники конференції та представники преси, безкоштовно відвідали кабінет профілактики. Отримані данні допомогли оцінити індивідуальний серцево-судинний ризик за модифікованою шкалою SCORE, а також визначити: індекс маси тіла, артеріальний тиск та глюкозу крові.

Тренінг відбувся за підтримки Міністерства охорони здоров'я України та Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Організатор заходу -Всеукраїнська громадська організація «Асоціація прентивної та антиейджинг медицини», була заснована у 2007 році та налічує більше 50 000 членів — лікарів зі всієї України. Асоціація ставить за мету поліпшити надання медичної допомоги та підвищення якості і тривалості життя населення шляхом розвитку профілактичної, терапевтичної, гендерної та антивікової медицини, пропагування знань у цих галузях медицини за допомогою лекцій, бесід, друкованих видань, виступів по радіо та телебаченню, міжнародних наукових та гуманітарних зв'язків.

5bf7ef8c8f088.jpg