Полякам не дає спокою «слава» маразматиків із Кремля. А міністру закордонних справ Польщі Ващиковському – «слава» Лаврова.

Судячи з відверто антиукраїнських і вражаючих своєю ідіотичністю заяв польського міністра, тамтешні посадовці здають державні екзамени на історичний нігілізм та алогічність. Бачте, ображає поляків те, твердження що УПА захищала право українців на свою державу і свою землю. Мовляв, Армія Крайова – ангели, а УПА – це злочинці й убивці. Виникає питання: а що ж тоді ці ангели робили на території Волині? Не вбивали вони там часом українців? Не намагалися відмовити українцям в праві на життя та державу?

Варшаві коле очі правда. Що Армія Крайова знищувала українців. А українці робили те, на що мали повне право і навіть були зобов'язані – захищалися. На СВОЇЙ території. Нехай польський міністр таки почитає історію. Він буде дуже здивований.

Насправді, поляка варто припинити пхати свого носа у внутрішні справи України. Уявімо, яка істерика почалася би у Варшаві, якби, наприклад, Клімкін щось почав говорити про те, що Армія Крайова – злочинці. Хоча, по відношенню до України це є факт.

Якщо поляки не схаменуться, то їхні постійні випади в бік сусідів закінчаться четвертим поділом Польщі. Бо замість того, щоб будувати нормальні стосунки із сусідами, вони з ними сваряться і втручаються у внутрішні справи. А в даному випадку відверто підіграють Кремлю.