Ломбард «Скарбниця», який налічує близько 400 ломбардних відділень в Україні, назвав речі, під заставу яких українці найчастіше беруть кредити в ломбардах.

5d54073da0c02.jpg

За даними компанії, найпопулярніші предмети застави – золото (70% від всіх застав) і техніка (30%).

Серед золотих прикрас – це каблучки (35%), сережки (25%), ланцюжки та браслети (25%), інші вироби (15%).

Що стосується техніки, то найчастіше українці несуть у ломбарди мобільні телефони (40%), ноутбуки (20%), планшети (15%), іншу техніку (25%).

Основна цільова аудиторія ломбардів: люди у віці від 26 до 35 років (40% від усіх клієнтів) і від 36 до 45 років (27%). А ось найрідше в ломбарди звертаються пенсіонери у віці від 65 років і старше (всього близько 1%).

5d5406460f594.jpg

Примітно, що високим попитом ломбарди користуються навіть у літній період. І цьому є два пояснення.

По-перше, це бажання людей убезпечити свої цінні речі на час відпустки і не стати жертвою злочинців. Саме влітку в Україні відбувається найбільше квартирних крадіжок.

По-друге, це можливість отримати додаткові кредитні кошти на відпочинок. За статистикою, найчастіше українці здають у ломбард ювелірні прикраси, малогабаритну техніку та гаджети, які вони викуповують після повернення з відпустки.

«Іноді клієнту вигідніше принести на зберігання золото або дорогу техніку в ломбард, ніж у банківську комірку. Для цього можна оформити заставу на невелику суму. До того ж, люди будуть спокійні за зберігання речей, яке не поступається за надійністю банкам: наявність охорони, системи відеоспостереження, куленепробивного скла у касах, кабінок персонального обслуговування. Крім того, клієнти ломбардів „Скарбниця“ можуть зробити добір кредиту на банківську карту дистанційно, перебуваючи у відпустці» — зазначив Володимир Нестеренко, керівник відділу маркетингу і реклами мережі ломбардів «Скарбниця».

Крім цього, досить частою причиною звернення громадян у ломбарди стає термінова необхідність у грошах до зарплати, термінова покупка, гроші на лікування та інші непередбачені обставини.

Серед відвідувачів ломбардів значний відсоток також складають позичальники, які отримують кредит під заставу промислової техніки, запчастин і будівельних матеріалів.