Весь ранок мене не покидає почуття deja-vu. Це пов'язано з вчорашніми подіями в Білорусі. Погортавши свою стрічку в Facebook бачу, що багато людей переконані — протести в Білорусі якщо не ініційовані то принаймні точно вигідні Росії. І нібито краще, щоб Бацька Лукаш залишався при владі, бо тоді Путін не зжере Білорусь. Та й опозиції там не має. І якась дуже мутна.

Хм, а я чітко пам'ятаю як розгорталися події на українському Євромайдані. І тоді теж багато людей, політолохів істерично переконували, що не треба розколювати країну протестами, адже Янукович мудро та обережно веде країну поміж двох фронтирів, і тоді теж вводився наратив, що протести ініційовані Росією для розколу України. А згадайте тодішню українську опозицію Тягнибок, Яценюк, Кличко. Криголамна міць, правда ж? Згадайте, скільки разів Майдан кричав «Лідера, лідера»

Тому, я впевнений, що в Білорусі все вийде. І до Росії вона не навернеться.

P.S. Я дуже добре пам'ятаю як багато знайомих стверджували з піною у роті, що Правий Сектор створений російськими спецслужбами для радикалізації та дискредитації протестів а потім вони ж просили передати їм оберіги