#дякую_телеканалу_ге_плюс_ге
#дякую_наталі_мосейчук
#коронавірус
#паніка

Заходжу в аптеку. Там вже купа людей. Напруга відчувається прямо з порогу. Стаю в чергу на отримання свого замовлення. Раптом чую як навпроти мене одна молода фрау каже іншій. Так знаєте спеціально голосно щоб всі почули.
— Вчіра с мамой сматрєлі 1+1. Так, відущая сказала што в Украіну прілєтєл самольот с Італії полний людєй с каранавірусам. Нікто їх нє провєрял — просто всє уєхалі дамой. Прєставляєш, ані всє уєхалі дамой і панєслі вірус по всєй странє. Чєрєз два дня будєт страшная єпідємія. Всьо закроєцца. Поетому я січас на всє дєньгі бєру жаропоніжающіх, вітамінов, антібіотіков для нас, папи с мамой і кумє. Ти тоже бєрі всьо з запасом. Завтра уже нічєво не будєт — ні в аптєках, ні в магазінах.
Люди в чергах завмерли. Я вирішив перервати цю словесну діарею.
-Що зовсім в дурній голові все висохло? Чи там ніколи й не було мізків?
*** Одне з головних правил боротьби з дезінформацією — не треба бути ввічливим чи культурним з її носієм. Розмовляйте з такими людьми зрозумілою їм мовою. Інакше вони швидко переможуть вашу ввічливість своєю тупістю. ***
Молодиця вирячила на мене свої нафарбовані очі. Хімічні реакції між її нейронами припинилася після почутого, мозок вимикався від перенапруження.
-Ні паняла,- сказала вона, нервово кліпаючи очима. Подруга відразу полізла по телефон в торбу.
-Ви для чого розганяєте паніку про вірус? Адже все сказане це придумана Вами брехня. В Україні зараз зареєстровано 3 випадки зараження коронавірусом. В Києві жодного. А інформація про літак з інфікованими людьми з Італії не підтвердилася. Те, що Ви кажете — це суцільна неправда. Свої фантазії потрібно залишати там де, вони зародилися.
Нейронні зв'язки, в її голові, почали потроху відновлюватися і я почув сакральне.
— А зачєм Ви хамітє дєвушкє, мущіна? Развє ета нармальна?
Й надалі користуючись правилом як не допускати поширення дезінформації, я відповів.
-Наявність молочних залоз чи пі...струна взагалі не свідчить про інтелектуальний рівень їх власника або власниці.

Ці слова повністю вимкнули її мозок. Система управління вийшла з ладу на невизначений період.

P.S ... Після цього до мене підійшли жіночки статечного віку, які через мій спосіб спілкування з фрау, прийняли за лікаря, і справедливо запитали «а що їм робити? кого слухати?». Адже інтернетом користуватися вони не вміють відповідно інформацію на сайті МОЗу вони не отримають. В місцевих лікарнях панує хаос. Єдине джерело інформації це — телевізор, з якого їх щоденного залякують та маніпулюють різні ідіоти.