День за днем, крок за кроком, Україна виривається з лап кровожерливого московського звіра. Цей звір неймовірною брехнею принижував український народ, самостверджувався за його рахунок завдяки цинічній політиці, жорстко подавляв та знищував його прагнення до свободи та незалежності. Триста років Московії вдавалося це робити. Вчора «рускій мір» зазнав чергового потужного удару. Україна отримала право на створення власної церкви. Це рішення позбавляє російську церкву величезного впливу. Нині, українські патріархи визначатимуть релігійну політику в державі, не оглядаючись на Москву.

Через фактичне надання Томосу про об'єднання українських православних церков, в Росії ледь не оголосили надзвичайний стан і державний траур.

Якщо раніше на федеральних каналах обговорювали «жестокіх біндєровцев прішедших убівать житєлєй Вастока» то зараз вони виглядають розгубленими. В їх методичках про надання Україні Томосу — не було жодного слова, тому рівень трешу в передачах російського телебачення перевершує всі рівні неадекватності. Все, що лишилося «мишебратьям» так це здіймати океанські хвилі ахінеї.

Але вразило те, що всі росіяни на цих телепередачах виглядали приречено, адже ясно — Україна все далі відпливає від них. І з цим подіяти вони нічого не можуть.І вони це розуміють, просто за звичкою тримаються за старе, за те що добре вміють — брехати.

Я давно не дивився російське телебачення, але сьогодні зранку зробив це з величезним задоволенням. В росіян так «підгоріло»...ну так «підгоріло» ... Це варто подивитися.