Цей заклик Миколи Хвильового не є виявим радикально-антиросійської риторики чи сповнений ненависті до «вєлікоросов». Це єдина дієва концепція виживання для України. Русофіли, звичайно, будуть протестувати проти цієї центральної ідеї української політики.

А згадати Хвильового мене змусила забита новинами стрічка в фейсбуці про нещодавні побиття демонстрантів в Росії. Для тих хто не в курсі, трохи розповім. Штаби Алєксєя Навального провели в Російській Федерації масштабні мітинги, організовані для того щоб висловити незадоволення підвищенням пенсійного віку. І як тільки з'явилися перші відео з побиттям мітингарів, жорстоким затриманням як українці почали реагувати на це. Більшість, звичайно зверхньо закидувала росіянам, що якби таке сталося в Україні-милій, то вже через годину влада належала б вулиці. Менша частина, розгублено розводила руками, мол що поробиш.

Але найважливішим є не сам факт реакції путінського режиму на протести, а численні рефлексії українських громадян на те, що відбувається в Росії. Це значить, що ми до цих пір перебуваємо в токсичному російському інформаційному полі. Цей факт є досить тривожним, з огляду на те, що Кремль зараз грає в миротворців. А як відомо «мишебраться». Україні для того, щоб вирватися з лап Москви треба просто напросто її забути. Ознакою оздоровлення нації стане новина про те, що події в Росії, українців цікавили так само як і врожай коки в Болівії. Чисто абипоржать.

Український інформаційний простір повинен розвернутися в сторону європейського. І не просто на словах, а на ділі. Треба кінець кінцем забути російські телесеріали, російську сучасну музику, російську сучасну літературу…

І замість цього згубного пропагандистського продукту запускати польський, французький, німецький, іспанський, британський.... Тільки відірвавшись від цього зомбацького русского міра можна буде здійснити суспільно-політично перетворення необхідні для виживання.

Я розумію, що в Україні, через давню російську окупацію, залишилося багато мазохістів, але повірте набагато краще брати досвід в націй, які займаються технологіями блок-чейну, штучного інтелекту, космічних технологій, де права людина – це основа існування суспільства. А якщо по-справжньому заглибитися в російський наратив, то через годину звідти виходить здичавілий агресивний зомбі. До того ж, цей штучний витвір «русскава духа» впевнений, що він нащадок одночасно марсіян, татар, готів/гунів та стародавніх атлантів, які всі називали себе «рускімі людьмі». При чому варто підкреслити, що зомбак радо побіжить воювати за інтереси свого хитрожопого «начальника», навіть не задумуючись чому діти «начальника» живуть в країні ворога.

Тепер виникає головне питання як часто ви цікавитеся як ідуть справи в божевільні? Мабуть не часто. Росія — це величезна божевільня і не треба ставати споживачем отруйних новин, переймати несвідомо спосіб поведінки хворих. Рівнятися треба на здорових, адекватних, на тих, що живуть реаліями.

Тому, перше, давайте забудемо про Росію. Друге, тим хто пихато дивиться на росіян, я хочу нагадати, що не так давно на Майдані українські міліціонери (!!!) розстріляли безбройних людей. І що? ,- скажете Ви. А нічого! Пішли на підвищення! – відповів я. Тому не треба задирати носа.