5f0892d5a1604.jpg

Вже більше тижня лунає істерія щодо підриву боєготовності наших славетних ППО. Нібито слідчі з ДБР своїми «недолугими» діями відключили всі наші ракети.

Читаю, плачу та вже «бачу» як всі коментатори, що розриваються від звинувачень і плювків в адресу цих «домашніх диверсантів» з ДБР та СБУ, в паніці копають бомбосховища в надії хоч там пережити нальоти ворожих бомбардувальників.

Скільки «фахівців-експертів» військової справи вже надали коментарі, що можна бути спокійним — рівень мілітарізації суспільства у нас більше чим в Швейцарії, де кожен громадянин має дома зброю та щорічно проходить військові збори.

Як то кажуть «якщо ворог нападе — ми готові...». Але, знову це але, завжди існує якесь але ...

Люди схаменіться та просто обміркуйте, те що нам намагаються втюхати. Ці кукловоди розраховують на нас задля створення видимості громадської підтримки своїм діям. Нам всім відомі часи коли громадську думку купували за гречку, але зараз це зробити дешевше, кричи про патріотизм чи зраду і все.

Рівень розгорнутої інформаційної атаки каже про її надважливість для тих, хто стоїть за нею. І ці люди мають сильний ресурс, власних блогерів, вплив на відомі канали та дуже намагаються нас упевнити в тому, чого мабуть і не існує!

І тут доречне згадати москальське прислів'я «на ворі і шапка горить!».

Давайте думати:

На офіційній сторінці наших повітряних сил з'являється перший допис — слідчі ДБР, о жах!, в одній із бригад вилучили чотири клістрони, і такі ж «дзеркальні дії» проведено ще у двох бригадах на Одещині та Херсонщині. Які саме дії не пояснюється, але це безумовно щось страшне! Все — ППО не працює! Ворожі пілоти вже заводять двигуни своїх літаків і загружають бомби в бомболюки.

Саме ці клістрони були дуже потрібні для наведення зенітних ракетних комплексів на ціль, і командири бригад буквально благали слідчих не забирати ці прилади. Правда, не зрозуміло, звідки слідчі забрали ці клістрони, з ракет, з локаторів, або зі складу, та взагалі, чи працювали ці клістрони чи ні? А може вже давно перестали працювати? Тут же військові пишуть, що створено запас тих самих клістронів, і в принципі нічого страшного не має. То є чи не має? А може просто слідчі робили свою роботу, бо дозвіл на слідчі дії надає суд і до речі погоджується прокурором.

Будь який військовий зрозуміє логіку такого повідомлення: за боєготовність любої військової частини відповідає командир. Ніхто, зрозумійте ніхто, не може змусити його вжити заходів, що вплинуть на боєготовність. А якщо це відбувається то відповідальність саме і несе командир. Тому і з'являється такий допис: відбулось щось страшне, але нічого, ППО вистояло! Не хочуть хлопці з ППО нести відповідальність за свої дії! До речі не тільки клістронами вимірюється рівень бойової готовності ППО! То як там наше ППО? Сподіваємся все гаразд.

Читаємо далі! А далі одразу з'являється велика інформація на Цензор.нет. І тут взагалі моторошні подробиці! З посиланням нібито нате саме повідомлення наших повітряних сил, з'ясовується, що саме ці клістрони були не просто поставлені у військові частини, а, затамуйте подих!, були нелегально, десь куплені за бугром. Дії слідчих ДБР та СБУ — зрада, або недолугість, або диверсія обирайте самі кажуть нам на Цензорі. І тут починається нібито хаотична але чітко спланована істерія. Ці повідомлення підхопують всі наші інформагентства, ну звісно немає сумнівів в інформації - це ж сказали військові!

Тепер починаємо думати! Цікава річ — в інформації від повітряних сил немає ані слова про те, як ці клістрони потрапили до частин ППО. До речі саме це повідомлення, на яке, як на першоджерело посилається Цензор, наступного дня було видалено із офіційної сторінки наших військових (мабуть втрутився хтось із керівників нашого війська в якому безумовно є розумні та чесні офіцери і генерали).

Тому питання перше — звідки блогери Цензора отримали цю видуману інформацію? Та ще й всім розпатякали про неї? А може хтось дуже хоче, щоб це виглядало саме так? Ані слідчі ДБР, ані військові не повідомляли таких даних.

А може мова йде про зовсім банальну річ? Все що купили наші ППО просто мотлох, та ще й мабуть мотлох за мільйони? Звичайна оборудка для заробітку.

Справа в тому, що військового майна і тих самих клістронів дійсно дуже багато є поза нашим військом і у запасливих військових.

А може взагалі клістрони були не справні, тобто зовні виглядають як справні, а свої задачі не виконують. Але ж така спокуса заробити трошки грошенят, тай коштують вони дорого.

Але для того, щоб цей непрацюючий мотлох поставити до нашого війська необхідна підтримка дуже впливових людей і звісно самих військових.

І тут схема відома, нічого додатково додумувати не потрібно. А якщо хтось зацікавиться — то це закриємо великою військовою таємницею і будемо голосно волати — зрада, диверсія! Саме звідти має свої корені вся ця істерія в інтернеті та інших виданнях.

Проста та надійна схема: збираємо по Україні клістрони, які вже давно відпрацювали свій ресурс, поставляємо їх до наших ППО, та ще й мабуть за ціною нових, ділимо кошти. Те що вони не працюють — не страшно, за командою осіб із тих хто в долі, ставимо ці клістрони на техніку, оп - вони не працюють, ну буває, на то вони сверхточні прилади, знімаємо їх та списуємо! Кінці в воду! А щоб ніхто не поцікавився за скільки куплено — все секретимо, і самі ж голосно кричимо на весь світ, ніхто перевіряти не буде, бо — не можна! Все наше ППО врятоване! Навіщо ж нам ті американські «Патріоти», як пише Цензор. Дійсно навіщо — заробити ж на американцях не вдасться ні копійки!