«Увірвались в будинок з кулеметом. Обшуки. Питається, навіщо той кулмет, в кімнатах мій син з дружиною та п'ятеро дітей», — розповіла Діляра Абдуллаєва про найжорсткійший 7-годинний обшук, який їй довелось бачити.

В той день арештували двох її синів — Теймура та Узеіра. Вони сиділи в СІЗО два роки, поки тривали слідчі дії.

«Коли возили на допити в ФСБ, то клали їх на спини і складали на них ноги. По прибуттю витягали за ноги. На допитах надягали пакети на голову, душили, били ногами в живіт. Це тривало два місяці, щоб вони підписали визнання вини в тероризмі», — розповідає мати політичних в'язнів.

В результаті вироки. Кримчанина Теймура Абдуллаєва засудили на 16,5 років позбавлення волі, а його брата Узеіра Абдуллаєва — на 12,5 років позбавлення волі.

Жінка розповіла, що у Теймура є проблеми зі здоров'ям. Ще під час судових засідань у нього був мікроінсульт, а взимку хворів COVID-19.

«Дуже важко хворів і його в такому стані тримали в СІЗО в холоді», — розповіла Діляра.

Все, що міг дати лікар, це парацетамол. У травні жінці вдалось зустрітись з сином. Говорить, що стан його надважкий.

«Там йде повне зневоднення організму, важлива кожна хвилина, в будь-який момент може статись зупинка серця, а до нього не пускають лікарів. Людина не виносить такий тиск і такий пресинг. Я дуже боюся за сина, його вбивають», — заявила вона.