Нещодавна сварка Лукашенка та Путіна перетворилась на «Росія при першому запиті надасть допомогу по забезпеченню безпеки Білорусі». Вже наймаців «Вагнера» передано російській стороні, хоча домовлялись з Україною, а російські ЗМІ «раптом» почали писати більш лояльні до Лукашенка заголовки.

Домовились.

Хто захистить кровожерливого диктатора, крім іншого такого ж. Остання телефонна розмова недопрезидента Лукашенка і Путіна, яка, напевно, була далеко не одна, перетворила Росію на головного союзника білоруської недовлади.

«Я це вже проходив після розпаду Радянського Союзу, коли була спроба створення Балто-Чорноморського регіону — санітарної зони: три балтійські держави, Білорусь, Україна, щоб відокремити Росію від Заходу», — говорить сьогодні Лукашенко і, разом з тим, перекидає до польського кордону дисантників.

Лукашенко здувся і віддався Путіну. Російські найманці, яких мали б передати Україні, бо частина з них воювала на Донбасі, повернулись додому. А могли б піти на обмін політв'язнями або в інших переговорах.

Тепер і заяви Лукашенка по протестах стали більш різкі. Спочатку ж було мовчання і непідтверджені польоти в Туреччину, а тепер «робітників, які страйкують, на звільнення!», «закордонного втручання не буде!».

Тим часом Мінськ готується до маршу свободи. І чим він закінчиться невідомо. Там вже готуються мітинги на підтримку Лукашенка. Напевно, російський найкращий друг порадив свою схему.

В будь-якому випадку, Лукашенко, якщо й лишиться, то ненадовго. І чим тільки йому обійдеться ця велика дружба з Путіним. З яким чомусь ніхто не хоче дружити.