60c8789c28e0b.png

Прочитала статтю {посилання} ад Мютью. Дана проблема з кожним днем стає все більш і більш актуальною. Про це свідчить інтенсивний процес розробки політичних стратегій для досягнення реальної гендерної рівності. Найголовніше, що цей процес повсюдний.

Щиро радує, що і в нашій країні стали на прогресивний шлях рівності. Так, із запізненням, адже Генеральна Асамблея ООН заговорила про це ще у вересні 2000 року в своїй Декларації Тисячоліття «глобалізація може знайти повністю всеохоплюючий і справедливий характер лише за посередництвом широкомасштабних і наполегливих зусиль по формуванню загального майбутнього, заснованого на нашій спільній належності до роду людського у всьому його різноманітті». Однак присутність такого фахівця — величезний крок вперед. Адже ще недавно, як і в більшості країн світу наші жінки залишалися вкрай незначно представленими в числі власників і керівників кампаній і фінансових установ, в органах влади, на керівних постах політичних партій і профспілок. Чого вже там говорити про армію. Адже бути військовим — завжди було чоловічою справою. Важкою працею, пов'язаною з небезпекою.

У сучасному суспільстві стала можливою активізація участі жінок в суспільно-політичному житті; зростаюче партнерство обох статей у вирішенні нагальних проблем жінок; виникнення численних жіночих організацій. Результатом цього і стала та сама Декларація «Жінки, мир і безпека».

Змушена відзначити, що проблема насильства дійсно нікуди не поділася, к-н Метью правильно зазначив неспроможність нашої правлячої верхівки. Таке не можна залишати без уваги, необхідно говорити про проблему не приховуючи, публічно судити винних. Хочеться вірити, що у іноземного фахівця вийде навести порядок в нашій країні, щоб ми змогли стати сучасною, прогресивною державою Заходу.