Є три загальноісторичних диалекта української мови з часів середньовіччя:

1. Посполіта українська — діалект земель, що були у складі Речі Посполітої, зараз є державною мовою України.

2. Польна українська — діалект мешканців Польної України: східних лівобережних земель включаючи курську, белгородську та воронезьку області (тимчасово окуповані Мокшанською державою).

З 18 сторіччя польноукраїнський діалект розповсюдився до Таврії, Кубані та Криму. Цей диалект помилково вважається «рускім єзиком», або рідше «суржиком».

3. Заліський діалект — відокремився від давньоноукраїньскої після сепаратистского відділення від Києва північно-східних князівств молодших ланок Рюриковичів. Сильно забруднений мовами угро-фінських племен, що мешкали на цих землях, пізніше зазнав впливу тюркомовних загарбників. Сформувався в літературний в першу третину дев'ятнадцятого сторіччя.

В теперішній час Заліській діалект української є державною мовою Мокшанского царства(самоназва «Рассійская Фідєрація») та іменується тубільцями «вялікій и магучій русскій язик».

Таким чином історичні права на використання усіх трьох диалектів (Посполітий, Польноукраїнський та Залеський) має виключно Україна. Мокшанське царство повинно відмовитися від вживання контрафактного «язика» та перейти на свою угро-фінську або тюркську як офіційно державну мову.

Слава Україні!

Канал Телеграм https://t.me/earlybirdua — подпишись!

Блог Александра Суркова на Фейсбук https://www.facebook.com/surkov.blog/

Мои книги https://patriot-book.prom.ua/