Так вийшло, що я зустрічав новий 2018 рік без телевізора. Комп та інтернет- були, а ось телевізора- ні. Але хотів я послухати, якими словами проводить наш Президент рік, що минає, якими зустріне наступний.



Що ж, гугл в поміч: забив у гуглі «новорічний виступ Порошенка 2018р.»- і отримав посилання. А найперше в спискові, до якого я й перейшов, мені так сподобалося, що якраз тут про нього й розповім.



Уявіть: новорічна ніч, ялинка, Порошенко. Лунає Гімн Сполучених Штатів. Потім Порошенко п'яним голосом каже щось на зразок: «Я устал, я ухожу». Далі дивитися було нецікаво. Якщо бажаєте, розповім, чому: а тому, що це я вже бачив. Майже 20 років тому.



Тоді президент Росії Єльцин проголосив підданим свою царську волю: він іде на відпочинок, а замінить його такий собі Путін. Зрозуміло, що на наступних «виборах» расєянє проголосували так, як велів їм государь-надьожа. Який в обмін на владу отримав для себе та своєї вельми жадібної родини імунітет.



Це російський президент Єльцин міг не просихати навіть під час візитів за кордон.Це він міг, вдаваючи блазня, диригувати воєнним оркестром чи щипати за попу іноземку під час протокольного заходу. Це саме російський президент міг, прийнявши в літаку після візиту до Штатів «на грудь», заснути та проспати заплановану зустріч в аеропорту Шенон з президентом Ірландії.



На вже майже офіційному блатному діалекті московського нарєчія є такий вираз: «пєрєводіть стрєлкі». Він означає: приписати опонентові свої характерні риси, свої слова та дії. Оце саме «переводіння стрілок» з якоїсь пори стало офіційною політикою. Ні, усі усе розуміють, звісно, окрім деяких занадто тяжко травмованих при народженні. Але хоч і розуміють, та роблять усе за Оруелом: мир це війна, незнання-сила. Так і з'являються «возмущьонниє антіфашисти» кримінального вигляду, що їх возили автобусами до нас із Бєлгорода та Ростова. «Іхтамнєти», які чомусь із дивною регулярністю здихають на нашому Донбасі чи в Сирії, звідки їх, якщо вірити російській владі, вже вкотре вивезли. Це пріснопам'ятний герой Росії, що першого руського вбив в 16 років.



Мене завжди дивувала кількість усіляких «роснадзоров». Та мені здається, що надзірають вони якось цікаво. Бо є речі, які усі оті «надзори» не бачуть упритул, наче їм повилазило. Дивлюсь в інтернеті: «Нам нужно убіть порядка мілліона бандеровцев». Автор, звісно, расєйській. Звісно, ніякий «росінетнадзор», чи як там він у них зветься, ні біса кримінального тут не вбачає. Я вже не беру до уваги фашистів, що при владі та біля неї: різних там дугіних чи жириновських. я про 86 відсотків чоловіків та жінок, котрі гавкали та гавкають на нас, називаючи «фашистами», «каратєлямі» та багатьма різними епітетами та порівняннями. Про тих, хто цілком щиро бажає нам лютої смерті та мріє про дитину від Путіна- ніякий «надзор» нічогісінько не побачить.



Агов, щасливі володарі путіноімітаторів! Особисто мені цікаво, як можуть розташовуватися у ваших мізках поряд дві протилежні тези: «Хахлов придумалі, миадіннарод» та «Хахлов надо убівать». Бо це занадто навіть для старої доброї шизофренії. Я розумію, що це зручно: маніпулювати протилежними тезами, але ж не настільки! Хоча тренований ще змалку патрійот Расєї звик не звертати увагу на таку дрібничку, як розуміння. Тому зрозуміло, чому слово «свідомий» так не люблять расєянці: бо стан свідомості їм не потрібний, бо за них думає начальник, а Путін- за усіх.



А справжній виступ нашого Президента я таки прослухав. І він мені сподобався.



З Новим Роком, Україно!