3017 рік, Новий Львів.

Божевільний проФФесор Чивокуня конструює нюхоскоп – прилад, що дозволяє нюхати запахи далеких космічних об'єктів. Він запрошує всіх на презентацію свого винаходу і один із гостей, випускник Ілінойського університету Кюзереб, нюхаючи різні небесні тіла, раптом відкриває найсмердючіший об'єкт у всьому Всесвіті.

Розрахувавши траєкторію цього об'єкта, проФФесор приходить до висновку, що що він зіштовхнеться з Землею саме у Новому Львові за 72 години. Після нетривалих пошуків у Інтернеті присутні знаходять відеоролик, який розповідає, що в 2017 році велетенську купу сміття було запущено у космос із метою розв'язати проблему надмірного забруднення міста. І тепер, через тисячу років, ця куля повертається на Землю.

Про небезпеку повідомляють голову незмінного голови Академії Наук Нотапа, який пропонує знищити сміттєву кулю вибухівкою. Команда Чивокуні у складі Кюзереба, цинічного робота Бендери та одноокої зеленої іншопланетанки Ашатан доставляє бомбу на поверхню кулі.

Проте виявляється, що зловісний лиходій Вальцман із Нового Ліпецька, котрий хоче знищити Новий Львів, де знаходиться найбільша фабрика солодощів «Чотісв» — фірми його конкурентів, переставив таймер бомби догори дригом і замість 25 хвилин у команди є всього 52 секунди аби врятуватися. І хоча Кюзереб на знак протесту оголошує голодування, бомбу доводиться викинути у відкритий космос. Отже, шанс знищити сміттєву кулю втрачено.

Намагаючись виправити ситуацію, мер Нового Львова Йиводас вигадує інший план: запустити в космос ідентичну кулю, щоб вона відштовхнула першу. Існує проблема: Новий Львів – найчистіше місто на планеті і сміття там взяти просто нізвідки. Тоді на заклик Йиводаса до Нового Львова починають звозити фурами сміття з усієї країни, незважаючи на блокаду, влаштовану підступним баригою Вальцманом.

Нову кулю запускають ракетою в космос і вона відштовхує першу в напрямку Нового Ліпецька. Шоколадну фабрику Вальцмана таким чином знищено, але ніхто не звертає на те уваги.