Історії українського та єврейського народів багато в чому схожі. Їхнім лейтмотивом було збереження національної ідентичності та прагнення здобути державну незалежність. Тут

В більшості випадків жили мирно, бо немає на 100% націй праведних і на 100% нечистивих. Пліч-о-пліч воювали у складі УПА, але так само завжди знаходились ті, які хотіли наші народи розсварити. Єврейський народ подарував нам знання про Ісуса Христа, водночас попередження, що в кожному колі найближчих друзів може опинитися такий собі Іуда.

Так хто ж насправді розпалює національну ворожнечу? Кому вона вигідна?

Давайте розберемося.

Варто було мені нещодавно викрити трьох ізраїльських «друзів» України https://site.ua/genshtabist.okopniy/11865-diversanti-poruch-chergova-ataka-na-zsu/ в їх деструктивній діяльності проти Збройних Сил України, як одразу на мене навісили ярлик.

Здавалося б, просто назвав їх національність, висловив припущення чому раптом оживились їх дупи і попередив, що тут в жодному разі не йдеться про якусь національну неприязнь, як одразу мої слова були маніпулятивно вирвані з контекста і представлені як «такой себе антисемитизм».

Не скажу, що я зробив це зовсім не навмисно, скоріше навпаки. Просто дуже кортіло продемонструвати Вам свіженький приклад маніпуляцій, їх виконавців і замовників.

Особою, яка цього разу маніпулятивно навісила на мене ярлик антисеміта, є Цві Арієлі. Одразу зауважу, що за певних обставин це цілковита маячня, а ще, що я в цьому списку в його лєнті далеко не один. Він взяв і наділив себе правом навішувати ці ярлики на всіх, хто йому заманеться.

Він також є та сама особа, яку (серед інших діячіваналогічного роду діяльності) інтернет читачі підловили на, мяко кажучі, спотворенні перекладу скандальної статті, де він без жодного докору сумління та з метою штучного підриву репутації певних осіб ЗСУ додав їх прізвища і цілі абзаци до перекладу тексту (https://site.ua/genshtabist.okopniy/11801-kojnomu-ukrayintsyu-po-zarubijnomu-ekspertu-ne-zabagato/ ).

Але, найогидніше те, що він є та сама особа, яка свідомо з певною періодичністю робить вкиди на тему штучно гіперболізованої проблеми антисемітизму в Україні.

Чому штучно гіперболізованої проблеми? Та хоча б тому, що в січні 2016 року Посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковські, який володіє значно більшим масивом інформації ніж цей діяч, зазначив, що якщо порівнювати Україну з іншими європейськими країнами, то прояви антисемітизму відбуваються набагато рідше, і їх характер носить більше хуліганський характер, ніж системний. Про це можна почитати ТУТ

Осільки в Україні важко знайти доведені приклади антисемітизму саме з боку українців, то Цві Арієлі регулярно дозволяє собі робити висновки щодо нібито історичних аспектів цього явища в Україні. Огульно, безпідставно, але в суворій відповідності з тезами російської пропаганди часів СРСР та сучасності. Звісно, він не один такий, але зупинимось на ньому для прикладу.

Він називає ОУН ксенофобськими бандами, УПА злочинцями, обвинувачує в «масовому геноциді», участі в Холокості. Без суда і слідства, ганебно, при цьому зачіпає гідність родичів, називаючи їх «родственники преступников» та українців в цілому. Протиставляє себе державі Україна. Зверніть увагу, клеймить тих, хто боровся за свободу і незалежність. Таким чином заперечує боротьбу українців за незалежність, вказуючи на нібито боротьбу з євреями. Тоді за що ж С.А.Бандера сидів в німецькій тюрмі, був вбитий російським агентом, а мільйони українців замордовані голодомором і таборами?

Невеличка частина висловлювань на фото.

5a8df3dfe52ea.jpg

5a8df3fc5026f.jpg


5a8df506c97b6.jpg


Нагадаю, що навішування ярликів залишається улюбленим прийомом російських інформаційних атак (згадайте хоча б «бендеровцы», «фошизды», «хунта», «каратели» тощо). Отже, не важко здогадатись, що як і в минулому столітті замовником таких атак є Російська Федерація. Головною метою російської пропаганди є дискредитація українського національно-визвольного руху, навіювання тотожності українського націоналізму та фашизму, колаборації українських націоналістів із нацистами.

Про це можна прочитати на сайті Служби безпеки України, яка нещодавно розсекретила архіви.

http://ssu.kmu.gov.ua/sbu/control/uk/publish/article;jsessionid=E943C3A02B9C7140B3C24651A5699CB4.app2?art_id=73991&cat_id=73839

Ніби то все зрозуміло. Українці всіх національностей шукають порозуміння і єдності задля боротьби зі спільним ворогом. Але, натомість на ФБ сторінках Цві Арієлі і його друзів-маніпуляторів продовжують агресивно шукати антисемітизм, дозволяють собі паплюжити захисників, українське військо, сіяти ненависть до командирів, називати офіцерів «офіцуци».

5a8df4355054c.jpg


Так хто ж насправді розпалює ворожнечу?

Помилився з дупами я. Проросійські вони у вас.